Akademiet

FCM syver ved Algarve Cup

Dygtige modstandere og international erfaring til et sammenbragt FCM-hold.

09/11/22
Karsten Vestergaard
Foto: FC Midtjylland

FCM-talenter fra fire årgange tilbragte weekenden i Portugal, hvor de dystede ved U17-træningsturneringen Algarve Cup – se hvordan det gik her:

Fredag
FCM – Grasshoppers 2-0
FCM – Sporting Lissabon 0-1
FCM – CASA 4-0

To sejre og et nederlag på turneringens første dag betød, at FCM’erne havnede i ”det gode selskab” i lørdagens mellemrunde, hvor holdene spillede om en plads i semifinalerne.

Cheftræner Allan K. Jepsen:
– Vi spiller en rigtig fin kamp mod Grasshoppers, som vi slår 2-0, og derfra var vi mere eller mindre videre, fordi vi var havnet i pulje med et hollandsk hold, Casa, der var frygteligt dårlige. De åbnede mod Sporting Lissabon, kom bagud 2-0 inden der var gået to minutter og endte med at tabe 6-0.

– I den anden kamp møder vi Sporting – en rigtig god matchning mod gruppens bedste hold. Det lignede længe en nulløsning, men de scorer sejrsmålet to minutter før tid efter et forsvarskoks fra vores side. I den sidste kamp vinder vi nemt 4-0 over hollænderne.

Lørdag
FCM – Benfica 1-1
FCM – Braga 1-1

Lørdagens mellemrunde bød på to tætte kampe mod portugisiske modstandere – samt en pæn portion ærgrelse i FCM-lejren.

Alle kampene i mellemspillet endte uafgjort, og derfor havde alle holdene den samme målforskel, men det rent portugisiske opgør endte 2-2, og derfor gik Braga og Benfica videre på reglen om flest scorede mål.

Cheftræner Allan K. Jepsen:
– Om fredagen spillede vi kampe på 30 minutter, og om lørdagen varede de 40 minutter. Vi møder to stærke portugisiske hold, og kommer bagud mod Benfica, men får udlignet. Mod Braga kommer vi foran, men til slut får de desværre scoret efter et hjørnespark, og det kostede os pladsen i semifinalerne.

Søndag
FCM – Grasshoppers 0-2
FCM – Sevilla 0-0, 3-2 efter straffespark

Lørdagens kampe betød, at FCM’erne måtte tage til takke med placeringskampe om pladserne fra 5-8. Her mødte de sort-røde Grasshoppers, som de havde besejret i gruppespillet, og her fik schweizerne revanche, da det blev deres tur til at vinde 2-0.

FCM’ernes sidste kamp blev derfor en kamp om syvendepladsen mod Sevillas talenter, og her trak danskerne det længste strå efter en medrivende straffesparkskonkurrence.

Cheftræner Allan K. Jepsen:
– Vi havde mødt Grasshoppers før og valgte at stille med det yngste hold, vi kunne mønstre. Det kunne man godt se inde på banen, hvor vi i perioder var overmatchede, men det var god læring for spillerne. I den sidste kamp var det tydeligt, at begge hold var trætte og ikke havde så meget tilbage at skyde med.

FCN til tops
Finalen ved Algarve Cup endte som et opgør mellem FC Nordsjælland og Sporting Lissabon, og her strøg Farumklubben helt til tops med en flot 1-0 sejr.

FCM deltog i turneringen med et sammenbragt hold, der talte spillere fra U15 til U18, heriblandt Ebedei-talenterne Victor og Lukman og en islandsk prøvespiller, Gils Gislason. Selvom det på ingen måde var et sammenspillet mandskab, var cheftræner Allan K. Jepsen fint tilfreds med det, han fik at se:

– Det var absolut godkendt. Vi forsøgte at holde det simpelt, og fortalte spillerne ”sådan vil vi forsvare, sådan vil vi presse, og sådan vil vi angribe”, og så gjaldt det om, at alle trak i samme retning. Det synes jeg, spillerne klarede rigtig godt. Jeg var også glad for at se en trup i god harmoni og med masser af godt humør, fortalte FCM-træneren.

– Lærer at præstere under uvante forhold
Adspurgt om hvad, FCM-truppen har fået ud af turen, svarer Allan K. Jepsen:

– Vi har mødt nogle gode modstandere med et internationalt snit. Specielt de spanske og portugisiske hold var godt indstillet på det korte kampformat, og mod dem måtte man ikke komme bagud, for så var de enormt dygtige til at lukke kampene ned. Og så var de gode til at få et mentalt overtag ved små ting som at stille sig i vejen for frispark og ved at brokke sig til dommerne, forklarede Jepsen.

Turen bød på temperaturer på 22-25 grader, fin kost og logi samt funktionelle kunststofbaner – og også et par overraskelser for FCM-truppen.

– En af grundene til at vi tager på en tur som denne er at lære spillerne at kunne præstere under andre vilkår, end de er vant til. Hotellet var fint, maden lige så, men til kampene var der ingen omklædning, og vi mistede elleve tasker med udstyr i bagagehåndteringen i Frankfurt, så spillerne måtte låne benskinner af hinanden. Det lærer man også noget af, konstaterede U17-træneren med et smil.

FCM-truppen returnerede til Danmark i mandags, og for mange af spillerne er den næste kamp lige om hjørnet – FCM møder lørdag Vejle på udebane i U17 Ligaen.