Akademiet

FCM U17 til Algarve Cup – igen

For anden gang i år deltager FCM-talenterne i træningsturneringen Algarve Cup i Portugal. Det sker i weekenden 4-6. november.

03/11/22
Karsten Vestergaard
Foto: Daniel Stentz

Tilbage i marts sluttede FCM’erne som femmer ud af 16 deltagende hold ved den internationale træningsturnering – en ikke helt ringe præstation, specielt fordi store dele af truppen undervejs blev lagt ned af en gang omgangssyge.

Den oplevelse blev cheftræner Allan K. Jepsen forskånet for, da han først tiltrådte i sommerpausen, og den nye mand i trænerstolen glæder sig til turen sydpå:

– Først og fremmest tager vi af sted, fordi vi ved, at vi får en god matchning, og at det sker nogle gode forhold – fine baner og godt fodbold-vejr. Vi kommer til at møde stærk modstand og nogle andre hold, end dem vi kender hjemmefra, og det glæder vi os til.

FCM truppen er en sammenbragt flok, der aldersmæssigt spænder fra U15 til U18. Udover spillere fra FCM’s egne ungdomshold, er truppen suppleret med Ebedei-talenterne Victor og Lukman, samt en ung, islandsk angriber, Gils Gislason.

– Det er også en del af det, vi gerne vil have ud af turen. Vi vil gerne se spillerne an i en international kontekst. Mange af dem har ikke spillet sammen før, men jeg ønsker at se om spillerne kan udføre de ting, vi træner – både individuelt og som hold, fortæller Allan K. Jepsen, der torsdag drog af sted til Algarve sammen med spillerne.

Her er FCM havnet i pulje med portugisiske Sporting Lissabon, schweiziske Grasshoppers og et sammenbragt hold af hollandske talenter, CASA.

Kampformatet er kompakt og intenst som en god middelhavs-espresso: tre puljekampe á 30 minutter om fredagen, og så deles puljerne over på midten, hvor de to bedst placerede hold fra hver pulje lørdag spiller om at komme i søndagens semifinalerne, mens holdene fra den nederste halvdel må nøjes med placeringskampe. Program og resultater kan ses her (eksternt link).

21-mands truppen
Liam Selin, Silas Novrup – Mahdi Babaiasl, Andreas Knak, Theis Bøndergaard, Simon Kristiansen, Timothy Kongsbak, Albert Lodberg, Magne Kristensen – Daris Catak, Marcus Nielsen, William Kold Jensen, Hjalte Agger Nielsen, Victor, Lukman – Sofus Østergaard Johannesen, Nicolaj Tornvig Hansen, Gils Gislason, Sebastian Lodberg, Oliver Vedel, James Alphinas

Kampprogram fredag

Kl. 11.20: FC Midtjylland – Grasshoppers

Kl. 14.50: Sporting Lissabon – FC Midtjylland

kl. 16.00: FC Midtjylland – CASA

Deltagere

Pulje A
SC Braga
FC Nordsjælland
FC Utrecht
FC Silves

Pulje B
FC Midtjylland
Sporting Lissabon
Grasshoppers
CASA

Pulje C
Benfica
Sevilla
Brøndby
SC Olhanense