Akademiet

FCM U17 tog pokalen – igen igen

Ulvene kom på hårdt arbejde mod Andrups underdogs, men de levede op til favoritværdigheden i årets pokalfinale. Det var den fjerde pokaltitel i træk for det yngste akademihold.

10/06/21
Karsten Vestergaard
Foto: FC Midtjylland

Finalen i JBU’s U17-pokalturnering blev spillet onsdag aften på neutral grund i Skjern Idrætspark.

Her skulle FCM U17 op mod Andrup IF, der til dagligt spiller i den tredje bedste U17-række, hvilket dog ikke havde forhindret dem i at stritte blandt andre Horsens’ ligahold ud af årets turnering.

Esbjerg-klubben fik da også god opbakning fra deres fremmødte fans, der var med til at skabe en fed kulisse om kampen, der blev en rigtig pokalkamp med masser af nerve og tænding.

Det stod hurtigt klart, at Andrup-spillerne kunne matche FCM’erne på højde, drøjde og almen fysik. Teknisk havde FCM’erne overhånden, men de kæmpede med at sætte den fornødne fart i spillet. Der blev brugt for mange berøringer på bolden, og Andrup-spillerne var i stand til at komme ind på kroppen af midtjyderne, hvilket betød, at FCM’erne måtte bruge tid og kræfter på at vinde bolden tilbage.

I en lige første halvleg kom FCM frem til et par fornuftige chancer til Gustav Christensen og Malte Melin, men den største mulighed tilfaldt Andrup, der midt i halvlegen fik trykket af efter en god omstilling. Afslutningen tvang Nicholas Beetson ud i fuld længde, og med fingerspidserne fik han slået bolden ud på stolpen – og ud.

Tre mål på ni minutter

Andrup undgik klogeligt at komme til at stå for lavt ved at møde FCM’erne i et halvhøjt pres. Når det lykkedes FCM’erne at spille sig ud af presset, var Andrup-spillerne hurtige til at lade sig falde tilbage, så FCM’erne ikke havde noget bagrum at spille sig ned i.

Det betød modsat også, at FCM’erne ofte fik en hel del plads at spille i på banens midte, men det formåede man for sjældent at udnytte.

Alt det skulle dog ændre sig i de sidste 40 minutter, hvor FCM’erne fik skruet op for tempoet.

Efter fem minutter brød Malte Melin igennem over venstresiden, hvorefter han trak på tværs af banen og sparkede bolden ind i det lange hjørne.

Nu flød FCM-spillet, og fem minutter senere fandt Heini Sørensen August Priske på feltkanten. Han tog et enkelt træk og klinede bolden ind ved den fjerneste stolpe med et hårdt, fladt spark.

Andrup var imidlertid ikke sene til at svare igen, og kort efter reducerede de efter en omstilling, hvor Mathias Humlebæk brød igennem og lagde bolden skråt bagud til Jonas Fischer, der høvlede læderet i nettet.

Målet fungerede som en adrenalinindsprøjtning for Andrup-spillerne, der fik sat FCM’erne under tryk i de følgende ti minutter, om end FCM’erne flere gange var farlige på omstillinger.

I kampens sidste kvarter gik FCM’erne over til at spille 4-4-2, og det virkede til at give dem et overtag. Kort efter driblede Donavan Bagou sig fri og scorede med et hårdt spark fra feltkanten.

Kristiansen som årets pokalfighter

Denne gang formåede Andrup ikke at svare igen, og FCM’erne kunne køre sejren hjem. Den var fortjent, men den var bestemt ikke kommet i hus uden sværdslag.

– Det er et godt hold, Andrup. De ligger i toppen af deres række, hvor de spiller mod Silkeborg og AGF’s andethold, og det er ikke tilfældigt. Det var dygtige spillere med en stærk fysik, og det blev en rigtig pokalkamp med masser af intensitet og fight, selvom jeg godt kunne have ønsket mig, at vores tekniske niveau havde været lidt højere – især i første halvleg, fortalte cheftræner Claus Therkildsen.

Han pegede på Rasmus Kristiansen som bedste mand for ulvene. Kristiansen nåede i løbet af kampen både at spille som venstre wingback og i midterforsvaret, og fra begge pladser bidrog han med energi, gå-på-mod og en offensiv indstilling.

Med finalesejren forlængede FCM’erne en allerede imponerende stime. Det var således fjerde år i streg, at de sort-røde hjemtog JBU Pokalen. Sidste sæson blev det til en finalesejr over AGF, året forinden over Silkeborg IF og før det over Viborg FF.

FCM U19 har ikke været en del af denne sæsons pokalturnering.

Der venter nu FCM U17 et benhårdt slutprogram i U17 Ligaen. De møder lørdag kl. 13.00 Horsens hjemme på EDC Arena, og herefter følger yderligere fem ligakampe frem til den 26. juni.

Andrup IF U17 – FC Midtjylland U17 1-3 (0-0)

45′ 0-1 Malthe Melin (oplæg Mads Nybo)
50′ 0-2 August Priske (oplæg Heini Sørensen)
53′ 1-2 Jonas Fischer
67′ 1-3 Donavan Bagou

FCM U17 (3-5-2): Nicholas Beetson – Mads Nybo Lauritsen, Andreas Bonnén (65′ Christian Jørgensen), Mikkel Fischer (51′ Mikel Gogorza) – Rasmus Kristiansen, Christian Jørgensen (41′ August Priske), Jonathan Asp, Adam Nygaard Andersen (41′ Donavan Bagou) – Malte Melin, Gustav Ørsøe Christensen.