FCM U17 vinder bronze

FCM'erne sikrede sig medaljerne i en kæmpe målfest i Horsens, som var den niende sejr i træk.

18/06/22
Karsten Vestergaard

I sæsonens første møde med Horsens kom FCM U17 skidt ud af starthullerne og endte med at tabe 3-2. Den fejl havde de sort-røde ikke til sinds at begå to gange, og de overfaldt nærmest hjemmeholdet, der groft sagt ikke fik lov til at sætte tre sammenhængende afleveringer sammen.

Det var ikke blot ærgerrighed, for FCM’erne vidste, at de var nødt til at vinde, hvis de skulle være sikre på at forsvare den tredjeplads, de indtog før kampen.

Den energiske indsats gik ikke ubelønnet hen, og allerede i det 6. minut kom føringsmålet. U17-landsholdsspilleren Mads Nybo headede et hjørnespark fra Lasse Overgaard i kassen, og herfra gik det slag i slag.

Efter et kvarter fremtvang en pågående Nicolaj Tornvig et straffespark, som Gustav Bjerge omsatte til 2-0, og et lille kvarter senere stemplede topscorer Malte Melin ind for første gang. Han satte afsted i en flot dribletur, som han kronede med scoringen til 3-0.

FCM’erne var dog ikke færdige endnu, og inden pausen sendte Jonatan Lindekilde et indlæg fra Melin det sidste stykke over stregen.

Scorede med det samme efter pausen

Med en komfortabel firemålsføring kunne man godt frygte, at anden halvleg ville blive en forglemmelig affære, men sådan gik det langt fra.

FCM’erne scorede nemlig, så snart de havde givet bolden op. Bolden blev flyttet lidt tilbage og lidt på tværs, og med et var der en åbning for Nicolaj Tornvig, der strøg alene igennem og udplacerede Horsens-målmanden.

Fem minutter senere blev det 6-0. En sjusket tilbagelægning blev opsnappet af den helt rigtige mand – i hvert fald set med FCM-øjne. Malte Melin scorede sit andet mål i kampen.

Så havde Horsens-træneren set nok, og han skiftede fire spillere, uden at det dog ændrede ret meget. Ti minutter senere fuldbyrdede Melin nemlig sit hattrick. Det skete med en nem indersidescoring efter godt forarbejde af Mikel Gogorza, der var kommet på banen kort forinden.

To minutter senere gjorde Gustav Bjerge det til 8-0 med en spektakulær hovedstødsscoring, hvor han oversprang Horsens-keeperen i forbindelse med et hjørnespark. Igen var det Gogorza, der støbte kuglerne.

Så ville Horsens også være med, og to minutter senere fik de reduceret efter en situation, hvor der dog forinden burde have været dømt frispark til Bøndergaard.

Det betød ikke det store i det samlede billede, og i det 68. minut blev Melin udskiftet. Dog ikke før han havde høvlet sit fjerde mål i kassen – et kontrolleret lob fra lang afstand, der gik hen over målmanden og ind i det lange hjørne. Det var Melins 17. sæsonscoring.

Topscorerens exit betød dog ikke, at FCM var færdige med at banke mål i rusen, og seks minutter senere kom Christian Jørgensen på tavlen, efter at Malthe Bøndergaard have forlænget et frispark hen til ham.

10-1 på tavlen, og det var – trods alt – nok for FCM U17 efter en indsats, hvor det ganske enkelt lyste ud af samtlige spillere, at de ville slutte sæsonen af med manér.

– Lige før vi ærgrer os

Andetsteds vandt OB med 4-1 over Esbjerg og forsvarede derved andenpladsen, mens Brøndby hjemme tabte 3-0 til Silkeborg og forbliver på fjerdepladsen bag FCM.

– Vores udtryk var perfekt i dag, og vi har fuldstændig styr på Horsens. Vi sidder helt og holdent på dem i presset, og så var vi bare undervejs hele tiden. Vi løber igennem og udenom dem, og det kunne de ikke dæmme op for, fortalte en glad Claus Therkildsen fra en FCM-bus i feststemning.

Det var der god grund til, for efter kampen fik FCM’erne overrakt bronzemedaljerne som det synlige bevis på et helt igennem forrygende forår, hvor FCM U17 susede opad i tabellen.

– Spillerne cementerer den fantastiske udvikling, de har været igennem i foråret, og vi slutter af med at vinde vores sidste ni kampe. Det er uhørt flot, og det er jo lige før, vi ærgrer os over, at sæsonen ikke er lidt længere. Uanset hvad er det et sindssygt stærkt aftryk, de her spillere efterlader sig, og jeg glæder mig meget til at følge dem i den kommende sæson, kom det med eftertryk fra FCM U17’s cheftræner.

Se slutstillingen og de øvrige resultater fra U17 Ligaen.

AC Horsens U17 – FC Midtjylland U17 1-10 (0-4)

6′ 0-1 Mads Nybo Lauritsen (assist Lasse Overgaard)
15′ 0-2 Gustav Bjerge (straffe)
29′ 0-3 Malte Melin
42′ 0-4 Jonatan Lindekilde (assist Malte Melin)
46′ 0-5 Nicolaj Tornvig Hansen
51′ 0-6 Malte Melin
62′ 0-7 Malte Melin (assist Mikel Gogorza)
64′ 0-8 Gustav Bjerge (assist Mikel Gogorza)
66′ 1-8 Nicolas Roed
68′ 1-9 Malte Melin
74′ 1-10 Christian Jørgensen (assist Malthe Bøndergaard)

FCM U17 (4-3-3): Christian Rust – Gustav Bjerge (75′ Mahdi Babaiasl), Mads Nybo Lauritsen, Malthe Bøndergaard, Mathis Konradsen (68′ Timothy Kongsbak) – Adam Nygaard Andersen, Lasse Overgaard, Christian Jørgensen – Malte Melin (68′ Marcus Nielsen), Jonatan Lindekilde (81′ Dereje Nigussie Jensen), Nicolaj Tornvig Hansen.