Akademiet

FCM U19 er danske mestre

FCM's niende U19-mesterskab kom i hus med stil, da ulvene på udebane besejrede OB med 6-0.

12/06/21
Karsten Vestergaard
Foto: FC Midtjylland

Det ældste akademihold havde tre matchbolde til at sikre sig guldet – men behøvede kun en enkelt.

Med lørdagens storsejr på 6-0 over OB’s forsvarende mestre kan de ikke længere indhentes af forfølgerne, selvom der resterer to kampe af sæsonen.

Sejren blev grundlagt i løbet af tyve minutter i første halvleg, hvor FCM’erne gik fra 0-0 til 4-0. OB kom aggressivt ud og matchede i lange perioder FCM’erne fint i spillet ude på banen. Til gengæld var de sort-rødes angrebs- og gennembrudsspil kampen igennem i en klasse for sig.

Med en 4-0-føring ved halvleg var guldkursen udstukket, og anden halvleg forløb med et FCM-hold i fuld kontrol. Det blev til yderligere to scoringer ved John Ndjate og Mads Hansen, mens OB’s midterforsvarer Jonathan Khemdee blev sendt tidligt i bad for to gule kort.

Hos FCM kunne man glæde sig over, at Frederik Heiselberg fik comeback efter en langvarig skadespause.

Da dommer Jacob Gerner-Rasmussen havde fløjtet for sidste gang, kunne jublen bryde ud i Ådalen blandt de glade FCM-spillere – det er niende gang, at FCM’erne kan kalde sig U19-mestre siden DBU oprettede U19 Ligaen i 2019.

– Er enormt stolte af dem

Tidligere på ugen blev det offentliggjort, at cheftræner Henrik Jensen i næste sæson skal være assistenttræner på Superliga-holdet, og han efterlader altså sit hold øverst på podiet. Selv var Henrik Jensen dog hurtig til at sende roserne videre til spillertruppen:

– Det er en fantastisk gruppe spillere, der virkelig vil hinanden og vil klubben, og de fortjener al den ros, jeg overhovedet kan give dem. Kampen i dag er et godt billede på, hvad det er for et hold – vi har seks forskellige målscorere, og det er et udtryk for, at spillerne er uselviske og gør alt, hvad de kan for at spille hinanden gode. De har villet gå gennem ild og vand for hinanden, og jeg er enormt stolt af dem, fortalte Henrik Jensen.

FCM U19 har egentlig hele sæsonen lignet et kommende mesterhold, men tre nederlag i starten af maj betød, at et forfølgerfelt bestående af Esbjerg, FCK og FC Nordsjælland var ved at få kontakt. Herefter fik FCM dog sat proppen eftertrykkeligt i – blandt andet med en 2-o-sejr over FCN i Farum. Dagens sejr var således ulvenes femte sejr i træk.

– Det har ikke bare været paradekørsel, og spillerne har skullet håndtere modgang – både i form af de tre nederlag, du nævner, men der har også været mange små benspænd undervejs. Vi har måttet håndtere corona, skader til bærende spillere og har skullet integrere en stribe U17-spillere på holdet. Vi udlejede Oliver Sørensen til Fredericia, fordi det var det bedste for hans udvikling, selvom han var en nøglespiller. Så spillerne har vist den robusthed og substans, der gør dem til Danmarks bedste U19-hold, erklærede Henrik Jensen, mens han og holdet var på vej ind til Odense for at fejre guldet med et restaurantbesøg.

FCM har to kampe tilbage mod henholdsvis AaB og Vejle, og der er fortsat hæder tilbage at spille for. Victor Lind (16 mål) og Mads Hansen (15 mål) bejler således begge til topscorertitlen i konkurrence med FCK’s William Bøving og Rasmus Højlund samt Esbjergs Zean Peetz Dalügge. Se stillingen i U19 Ligaen.

OB U19 – FC Midtjylland U19 0-6 (0-4)

7′ 0-1 Victor Lind
23′ 0-2 Victor Bak Jensen
27′ 0-3 Aral Simsir
28′ 0-4 Oscar Fraulo
69′ 0-5 John Ndjate
74′ Udvisning: Jonathan Khemdee (OB)
76′ 0-6 Mads Hansen

FCM U19 (3-4-3): Valdemar Birksø – Victor Bak Jensen (46′ Simon Madsen), Mikkel Fischer, John Ndjate – Frederik Christensen, Andreas Nibe (46′ Danijel Djuric), Pontus Texel, Oscar Fraulo (67′ Frederik Heiselberg) – Aral Simsir (76′ Juan Felipe Gomez Moreno), Victor Lind, Mads Hansen (77′ Mikkel Tønnesen).