Klubben

FCM uddeler karantæner efter uroligheder i Viborg

En række FC Midtjylland-tilhængere stod bag en utilstedelig opførsel, da der torsdag blev spillet pokalkamp i Viborg. Klubben slår hårdt ned og uddeler karantæner samt bøder til de implicerede.

15/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Efter torsdagens pokalkamp på Energi Viborg Arena blev en skuffende præstation på banen fulgt op af en utilstedelig opførsel på tribunen.

Urolighederne opstod efter slutfløjt og fortsatte efterfølgende udenfor stadion.

Få dage efter hændelsen har FC Midtjylland identificeret 16 af uromagerne fra kampen. Otte af disse har fået tildelt karantæne, mens klubben har kendskab til yderligere otte, som kan se frem til karantæne. De vil derudover blive tildelt en bødestraf.

– Vi er dybt frustrerede over episoderne fra torsdagens kamp i Viborg, og vi har sidenhen foretaget et målrettet arbejde i at identificere personerne bag urolighederne, som FC Midtjylland tager stærkt afstand fra. Vi slår hårdt ned på denne opførelse, da det skal være trygt for alle at gå til fodbold, hvad enten det er på MCH Arena eller andre stadioner i landet, siger marketing- og supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær, og fortsætter:

– I øjeblikket arbejder vi tæt sammen med politiet med henblik på at identificere den resterende del af de implicerede tilhængere. Ingen af de medvirkende skal gå ustraffet fra torsdagens hændelser, og vi forventer, at der i den kommende tid vil blive tildelt yderligere karantæner end de hidtidige 16. I dansk fodbold skal vi løfte i fællesskab, så vi kan skabe et trygt og sikkert miljø at gå til fodbold i, og der skal være konsekvenser for alle dem, som ødelægger det for os andre.

Arbejdet med at identificere samtlige implicerede tilhængere sker i et tæt samarbejde med politiet og pågår de kommende uger.

FCM opfordrer alle, som ved noget eller har været involveret, til at henvende sig. Det kan de gøre via følgende mailadresse: kst@fcm.dk.

Karantænerammen for de hidtidige identificerede lyder på mellem to og fire års karantæne samt en bødestraf.