Klubben

FCM var det næstmest sete hold i grundspillet

Selvom det ikke blev til en topplacering på banen, kan FC Midtjylland bryste sig af at være det næstmest sete hold på tv i 3F Superliga-grundspillet.

22/03/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Når fodboldinteresserede tænder for skærmen, kan de meget vel finde på at slå over på en FC Midtjylland-kamp. Det må være konklusionen på tv-tallene fra 3F Superliga-grundspillet.

Her var midtjyderne det næstmest sete hold – kun overgået af Brøndby.

FC Midtjylland har et samlet seertal på 2.303.000 målt over de første 21 kampe i 3F Superliga. Sidste runde i grundspillet er ikke med i opgørelsen. Til sammenligning er Brøndby blevet set 2.883.000 gange, mens AGF ligger på et seertal på 1.977.00 og FC København på 1.878.000.

– De her tal er essentielle for vores brandopbygning. Seertallene indikerer, at der er mange mennesker, som kender til os. Samtidig er det vigtigt for vores partnere at kunne se, at de køber ind på et af de mest eksponerede sportsbrands i Danmark, siger kommerciel direktør i FCM, Jacob Jørgensen, og fortsætter:

– Nuværende og eventuelle fremtidige partnere kan se, at de får god værdi for deres penge, fordi blandt andet seertallene viser, at eksponeringen er høj.

Seervækst på 14 procent

Sammenligner man med de første 21 ligakampe i 21/22-sæsonen, er FC Midtjyllands samlede seertal steget med 13,64 procent.

– Vores brand er vokset næsten lineært med de sportslige resultater de sidste mange år, og vi har fået noget i banken til de dårlige tider. Vi er blevet et brand, som folk ønsker at holde øje med – hvad enten du er fan af FC Midtjylland, ikke kan lide os eller er neutral seer, siger Jacob Jørgensen og uddyber:

– Vi er blevet et stærkt brand, som folk vælger til, når de skal prioritere deres tv-sening.

Regner man over alle turneringer, er FCM fortsat den næstmest sete klub. Her ligger midtjyderne med et seertal på 3.474.000. I klubbens europæiske kampagne har seerne også troligt fulgt med. Der var eksempelvis 236.000 seere, som så med over de to kampe i knockout playoffrunden mod Sporting CP.

FC Midtjyllands mest eksponerede kamp i grundspillet af 3F Superliga var i runde 10 mod FC København, hvor 210.000 seere overværede midtjydernes 2-1-sejr på MCH Arena.

Det er værd at notere sig, at tal for streaming ikke følger med i opgørelsen, hvorfor der her eksisterer nogle mørketal.