Førsteholdet

FCM’ere på landsholdene: Martínez og Osorio krydser klinger

Seks førsteholdsspillere, seks udlejede spillere samt seks akademister skal i den kommende tid afsted med deres respektive landshold. Få overblikket her.

06/09/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Sæsonens første landsholdstermin har ramt kalenderen, og her skal 18 FCM’ere i aktion på den internationale scene.

I førsteholdstruppen er seks spillere udtaget til deres respektive landshold på enten ungdoms- eller seniorplan. Og her skiller særligt ét opgør sig ud.

Emiliano Martínez og Uruguay møder nemlig den nye FCM’er, Darío Osorio, og det chilenske landshold. Det sker den 9. september i 1. runde af VM-kvalifikationen.

Også Cho Gue-sung er som så ofte før med sit landshold. Her venter der dog en kort rejse, idet Sydkorea spiller to træningskampe mod henholdsvis Wales og Saudi Arabien på britisk grund i Cardiff og Newcastle.

For Franculino venter en milepæl, når den 19-årige angriber for første gang tørner ud for sit fødeland, Guinea-Bissau. Modstanderen er Sierra Leone i en Africa Cup of Nations-kvalkamp.

På U21-niveau skal den svenske landsholdsanfører, Armin Gigovic, lede sit hold på banen mod Nordmakedonien i EM-kvalifikationen. Samtidig skyder Lee Han-beom sammen med Sydkorea U23 hul på kvalifikationen til AFC Asian Cup U23, hvor man møder Qatar, Kirgistan og Myanmar.

Et par af klubbens udlejede spillere skal ligeledes i aktion. Det gælder Elias Olafsson og Edward Chilufya, der som vanligt skal afsted med Islands- og Zambias A-landshold. Victor Lind skal repræsentere det danske U21-landshold, mens Mikkel Fischer samt August Priske tørner ud for Danmark U20. Sidst men ikke mindst, er Valdemar Byskov udtaget til U19-landsholdet.

Både Kristoffer Olsson, Sverrir Ingi Ingason og Aral Simsir er blevet tvunget til afbud for henholdsvis Sverige, Island og Tyrkiet U21 som følge af skader og fysisk belastning.

Førsteholdsspillere udtaget

Emiliano Martínez – Uruguay
Darío Osorio – Chile
Cho Gue-sung – Sydkorea
Franculino Djú – Guinea-Bissau
Lee Han-beom – Sydkorea U23
Armin Gigovic – Sverige U21

Udlejede spillere udtaget

Elias Olafsson – Island
Edward Chilufya – Zambia
Victor Lind – Danmark U21
August Priske – Danmark U20
Mikkel Fischer – Danmark U20
Valdemar Byskov – Danmark U19

Akademispillere udtaget

Daníel Kristjánsson – Island U19
Gustav Bjerge – Danmark U18
Jonatan Lindekilde – Danmark U18
Mikel Gogorza – Danmark U18
Nicolaj Tornvig – Danmark U17
Sofus Johannesen – Danmark U17

Vi ønsker alle FCM’ere held og lykke i landsholdstrøjen.