Kampprogram

FCM’s akademi slår igennem i Superligaen

Seks tidligere akademispillere var med i startopstillingen mod F.C. København, og det er med til at inspirere klubbens ungdomsspillere.

19/03/21
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Artiklen er udgivet i forbindelse med kampprogrammet forud for FCM – Vejle. Find artiklen og meget andet deri.

Kampprogram: FCM – Vejle

Jonas Lössl, Erik Sviatchenko, Pione Sisto, Mikael Anderson, Frank Onyeka og Gustav Isaksen. Seks FCM-spillere i startopstillingen mod F.C. København i søndags og fælles for de seks er, at de alle har spillet på FC Midtjyllands akademi.

Det er noget, akademichef Flemming Broe noterer med både stolthed og stor tilfredshed.

– Dejligt at både Jonas, Erik, Pione og Mikael vender hjem til FCM efter et udlandsophold og styrker FCM og Superligaen, siger Flemming Broe, som også noterer sig, at Gustav Isaksen har taget den direkte vej fra akademiet.

– Skønt at se det lykkedes, og det kan kun være en stor motivation for alle på akademiet. De kan se, at det daglige arbejde på træningsbanen giver de muligheder, de drømmer om. Det er gode signaler til alle dem, der er ved at nå alderen, siger Flemming Broe, som dog slår fast, at intet er givet på forhånd.

– Det er kvaliteten, der i sidste ende afgør, om en spiller slår igennem. Men at vi har 40 procent af egne spillere i Superligaen, er den rigtige vej, fastslår Flemming Broe.

U19 er turneringsklar

Statistikken med 40 procent akademispillere på Superliga-holdet glæder også U19-træner Henrik Jensen. Det er samtidig også ham, der er ansvarlig for, at statistikken også holder i fremtiden.

– Det er jo det, vi arbejder for hver dag. Det er en del af hele strategien, at vi leverer spillere til førsteholdet og så videre ud i Europa, fastslår Henrik Jensen.

Han glæder sig også over, at DBU sidste fredag gav grønt lys til, at U19-turneringen kunne genoptages. Det sker lørdag mod Horsens på hjemmebane i Ikast.

– Nu gælder det om at præstere i foråret og samtidig udvikle holdet, siger cheftræner Henrik Jensen.

FCM-træneren fortæller, at holdet har trænet intensivt hele vinteren. Først med fokus på Youth League-kampen mod Atletico Madrid, der som bekendt blev aflyst, men nu gælder det så om at vinde det danske mesterskab og derigennem igen få chancen i Youth League i næste sæson.

– Vi er nået langt med vores spillestil og ser stærke ud. Samtidig har vi fået kørt nogle U17-spillere ind på holdet, fortæller Henrik Jensen.

FCM fører turneringen foran FC Nordsjælland og F.C. København.

– Det er de store konkurrenter, konstaterer Henrik Jensen.

Kampen på lørdag mod Horsens spilles i Ikast. Det foregår uden tilskuere, men kampen kan streames på Akademiets Facebook-side fra kl. 13.00.

Fyldig optakt: U19 sparker foråret i gang

I Danmarks bedste seniorturnering mødes FC Midtjylland og Vejle søndag kl. 17.00.