Førsteholdet

Fin sejr i årets første test

Spillerne fik de første spilleminutter i benene i 2021, da AGF blev slået med 2-0 på mål af Evander og Lasse Vibe.

19/01/21
Jens Risom

Årets første træningskamp løb i dag af stablen i Aarhus. På kunstgræs på Fredensvang bød AGF velkommen til de forsvarende danske mestre kl. 13.00.

Vejret viste sig fra sin grålige side, men regnen stoppede kort før kampstart, så det var kun kulden, spillerne skulle bekymre sig om.

Ellers var der ikke meget at bekymre sig over for FCM-lejren, der kunne se sit hold hive en sikker 2-0-sejr i hus på baggrund af en glimrende indsats. Scoringerne blev sat ind af Evander og Lasse Vibe.

Første halvleg

Trænerteamet havde valgt, at hver halvleg skulle bestå af to forskellige hold. Kortene blev blandet lidt, og ved kampstart stillede vi således op i den velkendte 4-2-3-1-formation.

Jesper Hansen, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Daniel Høegh, Kristoffer Lund, Jens-Lys Cajuste, Nicolas Madsen, Evander, Anders Dreyer, Awer Mabil, Luca Pfeiffer.

Kristoffer Lund fra U19 var altså med på venstre back fra start, mens flere U19-spillere kom i aktion i anden halvleg.

Der skulle ikke gå mere end tre minutter, før der var aktion i AGF’s felt. Flot kombinationsspil fra FCM’erne førte til en afslutning fra Awer Mabil. Skuddet sad dog lige på keeperen.

Inden uret rundede ti minutter, var det Jesper Hansens tur til at levere en god redning. Han afviste Patrick Mortensen, som fik en stor chance efter en opspilsfejl.

Der var måske lidt rust, der skulle bankes efter pausen på cirka en måned. Begge hold kiksede nogle afleveringer, driblinger og førsteberøringer. Ganske typisk for den første kamp i januar.

Der var dog også kvalitet at spore. Blandt andet kom Anders Dreyer frem til to fine afslutninger i midten af halvlegen. Den sidste var et frækt lob fra kanten af feltet, og den havde næsten fortjent en bedre skæbne end en sidsteøjebliksredning.

AGF indledte kampen med et højt pres, hvor de gik højt på banen. Langsomt faldt energiniveauet i deres pres, og FCM var i stand til at finde hinanden i højere grad og være mere på bolden.

Især Jens-Lys Cajuste viste sig frem med sine altid gode vendinger på midtbanen og lykkedes med at sætte tempo fremad banen.

Aarhusianerne havde et par halve muligheder – især i begyndelsen af første halvleg, men udover en masse hjørnespark blev det ikke til så meget.

Efter 39 minutters spil bragte FC Midtjylland sig i front. Awer Mabil lagde et indlæg ind til ingen andre end Evander, som snittede bolden i nettet med panden.

Et fint hovedstødsmål af den brasilianske 10’er, som stod for første halvlegs eneste scoring.

Anden halvleg

I pausen blev alle markspillerne skiftet ud. Opstillingen så således ud fra anden omgangs start:

Jesper Hansen, Paulinho, Alexander Scholz, Japhet Sery Larsen, Victor Lind, Frank Onyeka, Oliver Sørensen, Lasse Vibe, Gustav Isaksen, Pione Sisto, Frederik Heiselberg.

Victor Lind fra U19, som normalt spiller længere fremme på banen, var placeret på højre back. Oliver Sørensen kom ind på midtbanen, mens Frederik Heiselberg tog sig af angriberpladsen i anden halvleg. Disse tre U19-spillere efterlod også et glimrende aftryk med deres indsats.

En anden ung spiller, der til gengæld har flere førsteholdskampe, viste sig hurtigt frem. Gustav Isaksen vendte flot på AGF’s halvdel og sendte et glimrende langskud afsted, som blev pareret til hjørnespark. Flere gange var den unge kantspiller på bolden i fremdrift, men det var lige ved og næsten de fleste gange.

Efter en times spil var AGF tæt på at udligne, da Gift Links fik foræret en friløber efter et midtjysk hjørnespark. Heldigvis var en lynhurtig Paulinho hurtig til at opfange faren og fik løbet ham ind og afvist den store mulighed.

Herefter faldt tempoet og intensiteten en smule i kampen i forhold til første halvleg. Der var sporadiske chancer i begge ender, men ikke rigtigt noget værd at skrive hjem om.

Det kom der til gengæld efter 85 minutter, da Victor Lind trykkede af. Målmanden kunne blot halvklare afslutningen, og så var Lasse Vibe på plads til at følge op. Dermed endte det 2-0 til FC Midtjylland.

Alt i alt var det en glimrende første træningskamp med flere fine ting at tage med sig videre.

De første minutter er i benene til 21 spillere, som fortsætter forberedelserne frem mod Superligaens begyndelse den 4. februar.

Inden da venter der en masse træning og yderligere tre testkampe (24., 28. og 29. januar), som alle bliver streamet på FC Midtjyllands Youtube-kanal.