Førsteholdet

Fire ungdomsspillere rykkes op i førsteholdstruppen

I den nye sæson er der en række nye ansigter omkring førsteholdet, som får tilgang af fire unge spillere fra akademiet.

03/07/22
Jens Risom
Foto: Nicolai Berthelsen

Efter en sæson med sølv i U19 Ligaen og en flot rejse til 1/8-finalen i UEFA Youth League venter der nu nye udfordringer for flere akademispillere.

Således bliver fire unge spillere rykket op i førsteholdstruppen. Der er tale om Valdemar Byskov (17), Pontus Texel (18), Ousmane Diomande (19) og Juan Moreno (19).

De spillere, som er årgang 2004 og 2005, kan fortsat spille i U19 Ligaen i den kommende sæson, og det gælder Valdemar Byskov og Pontus Texel.

Fælles for alle fire spillere er, at de kommer til at træne fast med førsteholdet og bliver altså en del af Bo Henriksens trup.

– Vi er rigtigt glade hver eneste gang, at en akademispiller gør sig fortjent til at komme op i førsteholdstruppen. Selvom det sportslige niveau i klubben fortsat er opadgående, skal vi stadig have akademispillere, som kan gå ind på holdet og gøre en forskel. Det er vigtigt for vores fundament, siger sportschef Svend Graversen.

– Vi ved, hvor meget de unge spillere drømmer om at slå igennem i FCM-trøjen. Nu skal de vise sig frem og spille sig ind i hjerterne på trænerteamet og gøre deres for, at de kan bide sig fast og komme tættere og tættere på startopstillingen, tilføjer Svend Graversen.

Ousmane Diomande og Juan Moreno er med på træningslejr i Holland, mens Valdemar Byskov holder ferie og Pontus Texel træner i Ikast.