Førsteholdet

Fit Joel Andersson glæder sig til Mesterskabsspillet

Den svenske højre back er ved at være i fulde omdrejninger igen og ser frem til sæsonens afslutning, hvor der skal sikres to titler.

31/03/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Højre back-positionen i FC Midtjylland har været hårdt ramt af skader i den seneste periode, hvor Joel Andersson har været ukampdygtig siden midten af december.

Nu begynder det at lysne på den plads, idet den svenske forsvarsspecialist er tilbage i fuld træning.

– Jeg føler mig fit igen, og det er super rart. Jeg træner fuldt med igen og er klar til kamp. Det er en stor forløsning, fortæller Joel Andersson.

Siden Anderssons ankomst fra BK Häcken i sommeren 2018 har han ellers ikke misset mange kampe, hvor det er blevet til 84 optrædener i den midtjyske trøje.

– Det har da været en hård start på året. Jeg kan ikke huske, at jeg har været ude i så lang tid før, så jeg glæder mig bare til at spille igen. Det er en kæmpe forløsning at kunne træne uden smerter, og jeg er helt vildt motiveret forud for resten af sæsonen, lyder det fra svenskeren.

Vanvittig vigtig periode

Joel Anderssons klarmelding kommer på et afgørende tidspunkt i sæsonen, som nu skal afgøres med Mesterskabsspillet i 3F Superliga og semifinale i Sydbank Pokalen.

– Det bliver en vanvittig periode, hvor vi kun har vigtige kampe. De forhåbentligt 13 resterende kampe er alle sammen afgørende for sæsonen. Det er det, man spiller for, understreger Joel Andersson.

Lige nu er der landskampspause ovenpå et kompakt program, hvor truppen har brugt det meste tid på kampe og restitution.

– Der er en god følelse i truppen og positiv energi over hele linjen. Det har været fint med en pause for holdet, hvor vi har kunne træne mere end normalt og også haft et par fridage til at koble lidt fra, beretter den svenske defensivspiller.

I Joel Anderssons første to hele sæsoner i FC Midtjylland er det blevet til én titel i hver sæson. Mod slutningen af det tredje år i klubben lægger svenskeren ikke skjul på ambitionen om, at trofæhøsten skal fordobles.

– Selvfølgelig går vi efter at vinde både mesterskabet og pokaltitlen. Det er vores helt store mål for resten af sæsonen, afslutter Joel Andersson.

Der venter Joel Andersson og resten af holdet ti kampe i Mesterskabsspillet og afgørelsen i Sydbank Pokalen indenfor de næste to måneder.

Første opgave er Brøndby 2. påskedag, inden den første pokalsemifinale mod SønderjyskE spilles torsdag i næste uge.