Førsteholdet

Før Liverpool: Organisationen bliver ekstremt vigtig

Brian Priske og Erik Sviatchenko ser frem mod kampen i Liverpool. Hør fra dem på dagens pressemøde på Anfield forud for Champions League-opgøret tirsdag aften.

26/10/20
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Truppen er i dag rejst til det nordlige England, hvor Liverpool er næste opgave for FC Midtjylland i Champions League.

Det er en stor opgave, der venter mod de engelske mestre, men anfører Erik Sviatchenkos tro på tingene er ikke til at fjerne.

– Vi har en ukuelig tro på, at vi kan gøre det, så derfor glæder vi os først og fremmest over, vi er her, men også at vi kan gøre en forskel. Det kommer vi til at tro på, indtil kampen er slut, lyder det fra Erik Sviatchenko på pressemødet mandag aften.

Også Brian Priske har en god følelse i forhold til opgøret.

– Lige nu er mavefornemmelsen god. Vi lader godt op, og så handler det om at komme ud og levere i morgen aften, siger Brian Priske.

Personlige fejl skal elimineres

I første runde blev det til et klart nederlag mod Atalanta. Erfaringerne derfra skal nu bruges til at levere på et endnu højere niveau mod Liverpool.

– Det bliver selvfølgelig rigtigt svært, men på den anden side synes jeg også, at vi har haft en kamp mod Atalanta, hvor vi har lært nogle ting, vi kan tage med til næste kamp. Der er ikke noget, som er let i Champions League, men forhåbentligt kan den erfaring fra sidste uge gøre gavn i morgen, fortæller FC Midtjyllands anfører.

Cheftræneren deler det synspunkt og fremhæver, hvor vigtigt det er at undgå personlige fejl, som bliver straffet lynhurtigt mod så stærke modstandere.

– I rigtigt mange faser var jeg egentligt tilfreds med Atalanta-kampen på trods af resultatet. Vi laver bare rigtigt mange fejl, som vi hverken må lave i Champions League eller i Superligaen. Kan vi få elimineret dem samtidigt med, at vi er endnu mere kyniske og ikke får åbnet for mange rum op, har vi taget et stort skridt, pointerer Brian Priske.

Liverpool har nogle af verdens bedste spillere i offensiven, som både teknisk og på farten besidder store evner. Det har de bevist ved at vinde Champions League forrige sæson og Premier League i sidste sæson.

Derfor er FCM-lejren ikke i tvivl om, at det bliver utroligt vigtigt at have styr på organisationen.

– Det handler først og fremmest om hele holdet, og vores organisation bliver ekstremt vigtig. Afstand mellem hinanden er alfa og omega i forhold til ikke at komme ud og løbe for meget med deres hurtige angribere, så det er noget, vi skal have styr, men også tror på, vi kan løse, forklarer Erik Sviatchenko om, hvordan Liverpools offensiv skal håndteres.

Brian Priske lægger heller ikke skjul på, at meget skal lykkes for at levere et resultat på Anfield.

– Vi skal gøre rigtigt mange ting godt. Der er ingen tvivl om, at tempoet og intensiteten er enorm, så som individuel spiller skal du forberede dig på farten i spillet. Rent defensivt skal vi være meget kompakte og arbejde stenhårdt, afslutter cheftræneren.

Følg kampen

Liverpool – FC Midtjylland fløjtes i gang kl. 21.00 tirsdag aften, og du kan se det direkte på TV3+ med optakt fra 19.30.

Under kampen kan du se statistikker, heat- og touch maps for alle spillere i matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen.