Akademiet

Formstærke U17 jagter fjerde sejr i træk

Fredag eftermiddag skal det formstærke U17-mandskab forsøge at udbygge sejrsstimen, når OB gæster EDC Arena.

16/03/23
Kasper Petersen
Foto: Daniel Stentz

Midtjyderne får fynsk besøg i fredagens kamp, når ‘Striwerne’ fra Ådalen gæster EDC Arena i Ikast. Sidst de to U17-hold mødte hinanden, var i svenske Borås. Her trak ulvene sig sejrrigt ud af opgøret, da målmand Silas Novrup snuppede det sidste forsøg i straffesparkskonkurrencen, som sikrede bronzemedaljer til FC Midtjylland ved De Nordiske Mesterskaber.

I en yderst tæt U17 Ligaen, hvor der kun er seks point mellem 1. pladsen og 6. pladsen, har de to mandskaber noget tilfælles; begge klubber har spillet færre kampe end deres omkringliggende konkurrenter.

Formår de to hold at udnytte disse kampe i hånden, kan man med rette begynde at drømme stort. For eksempel kan FCM med en sejr i fredagens kamp bringe sig inden for tre point på 1. pladsen, der aktuelt besiddes af F.C. København. Omvendt kan OB med en sejr bringe sig med i medajlekampen igen.

Der er med andre ord en masse på spil i fredagens opgør, hvilket cheftræner Allan K. Jepsen ser frem til.

– Vi glæder os til forhåbentligt at forsætte det gode flow, vi er inde i. Begge mandskaber bringer en masse energi ind i deres kampe, så det kunne tyde på en underholdene kamp, fortæller cheftræneren og uddyber ydereligere om fredagens modstander:

– OB er først og fremmest en god modstander. De er meget fleksible og kan spille flere forskellige formationer. De har dygtige spillere i alle kæder, så det bliver en god udfordring for os. Vi skal være forberedte på forskellige scenarier, som de kan finde på at bringe – men omvendt skal vi også have fokus på os selv, så de forhåbentligt også får problemer med nogle af de ting, vi bringer på banen.

Cheftræneren følger naturligvis med i tabellen, men yderligere fokus får den ikke. Med kvalitet på træningsbanen og til kamp er han dog sikker på, at holdet kan fortsætte med at kravle opad i tabellen.

– Man kan sige, at tabellen passer sig selv, men så længe vi sørger for at vinde, skal det nok udspille sig godt til vores fordel, når turneringen engang er færdig. Det er klart, det er sjovere at ligge i toppen end at rode rundt i midten af tabellen, men det er essentielt, at vi ikke tager noget for givet, selvom vi har fået en god start på kalenderåret, fortæller Allan K. Jepsen afsluttende.

Kampen spilles fredag den 17. februar på EDC Arena i Ikast med kampstart kl. 15.00, og der er gratis adgang for alle. Derudover livestreames opgøret via linket nedenfor.

FCM U17 v OB U17