Fortsat fuld plade for FCM U19

FCM U19 hentede den tredje forårssejr i lige så mange forsøg, da ulvene lørdag besejrede SønderjyskE med 1-0 i Haderslev.

10/04/21
Karsten Vestergaard

FCM’s trænerteam havde bebudet, at de ville tage styringen og presse tempoet op fra kampens start, og de elleve spillere sørgede for at gøre netop det.

Ulvene spillede sig til en stribe store muligheder i kampens første kvarter til blandt andre Andreas Nibe og Victor Lind.

Det største tilbud tilfaldt velsagtens August Priske, der kom til en stor hovedstødschance på et indlæg fra Kristoffer Lund, men U17-angriberens afslutning gik over mål.

Hjemmeholdet forsvarede sig det bedste, de havde lært, og som halvlegen skred frem, lykkedes det at få trukket tempoet og intensiteten ud af FCM’ernes spil. Værterne fik fortsat ikke rigtig truet FCM-defensiven, men de lyseblå fik forstærket følelsen af, at de kunne være med, og at point var inden for rækkevidde.

“Tønne”-aktion bag føringsmål

Pausen gjorde dog FCM’erne godt, og de indledte anden halvleg endnu bedre, end det havde været tilfældet med første halvleg. Højt tempo, bevægelighed og fine opspilsmønstre gjorde, at ulvene fik sat en stribe chancer op, men effektiviteten manglede.

Ti minutter inde i halvlegen foretog Henrik Jensen sin første udskiftning, da Mikkel Tønnesen blev sendt på banen i stedet for August Priske, og kort efter driblede “Tønne” sig ind i feltet, hvor han blev lagt ned med ulovlige midler.

Straffe til FCM, og det sendte Aral Simsir op i krydset uden chance for Magnus Nissen i målet. 1-0, og det var helt efter spil og chancer.

FCM’erne syntes at have taget ved lære af den svage periode i første halvleg og sørgede for at holde intensiteten oppe. Fem minutter før tid troede ulvene, at de havde fået snøret sækken til, men Victor Linds scoring blev kaldt tilbage på grund af en offside.

Med kun et enkelt mål imellem de to hold var der egentlig lagt op til en nervepirrende afslutning. Den materialiserede sig aldrig rigtigt.

Dertil var FCM’erne for solide i de bagerste geledder, og en åben målchance, et par optimistiske langskud og nogle standardsituationer var, hvad FCM-defensiven gav bort over de halvfems minutters fodbold.

– Ros til drengene for professionelt arbejde, hvor der var god substans i vores spil – både defensivt og offensivt. Vi er ikke tilfredse med de sidste 25 minutter af første halvleg, hvor vi tabte intensiteten i vores spil. Det skal vi have kigget på, når vi kommer hjem, men til gengæld er jeg glad for spillernes respons i anden halvleg, erklærede Henrik Jensen fra et solbeskinnet Haderslev Idrætscenter.

Andetsteds vandt FC Nordsjælland 3-2 ude over Randers, mens F.C. København gav Horsens en regulær sæk på 9-2. Dermed er der status quo i toppen af U19 Ligaen, hvor FCM fortsat har et forspring på fem point.

Næste opgave for FCM U19 er hjemmekampen mod Silkeborg næste lørdag.

SønderjyskE U19 – FC Midtjylland U19 0-1 (0-0)

60′ 0-1 Aral Simsir (straffe)

FCM U19: Valdemar Birksø – Kristoffer Lund Hansen, Pontus Texel, John Ndjate, Mikkel Fischer – Frederik Christensen, Oscar Fraulo, Andreas Nibe (64′ Gustav Ørsøe Christensen) – Aral Simsir (74′ Danijel Djuric), Victor Lind, August Priske (55′ Mikkel Tønnesen).

Advarsler: August Priske, Mikkel Tønnesen, Pontus Texel, Bastian Toelhøj (SJE), Jonathan Bro Christensen (SJE).