Førsteholdet

Fredag venter OB: Capellas vil se holdet tage flere skridt

Albert Capellas sætter ord på morgendagens testkamp mod OB, hvor der venter spillerne masser af minutter i benene i et 120 minutter langt opgør.

26/01/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Seks dage efter årets første træningskamp skal FC Midtjylland-spillerne igen i aktion, når OB fredag venter på EDC Arena i Ikast.

Video: Bagom Gigovic’ første dage og St. Pauli-kampen

Albert Capellas og resten af trænerteamet har nu haft tid til evaluere sidste weekends kamp mod St. Pauli, hvor der var mange positive momenter at tage med videre ind i det resterende af vinterens pre-season.

– Vi spillede mod et hold, der var fitte og klar til at starte deres turnering meget snart. Derfor var det en fantastisk test for os, fordi vi fik at se, at vores spillere er et godt sted fysisk, siger Albert Capellas og fortsætter:

– Derudover gjorde vi nogle ting rigtig godt i løbet af kampen. Vi var dygtige til at undgå indlæg imod os, vi forsvarede os fornuftigt og stod godt i organisationen. Man kunne se nogle mønstre i vores spil både offensivt og defensivt, som vi har arbejdet på de første uger.

– Selvfølgelig er der fortsat steder, hvor vi skal forbedre os. Vi skal skabe flere chancer, og selvom der var mange positive ting, manglede vi kvaliteten i den sidste pasning eller den sidste afslutning, pointerer Albert Capellas.

120 minutter mod OB

Fredag kl. 13.00 står de midtjyske spillere over for OB i en 120 minutters lang testkamp. Der spilles først 2×45 minutter, før kampen rundes af med 30 minutter yderligere.

– Kampen vil vare 120 minutter, fordi vi ønsker at give spilletid til en masse spillere, så vi får alle at se i opstarten. Samtidig skal vi fortsætte med at arbejde på de aspekter af spillet, vi fokuserer på hver eneste dag: Fem sekunders-reglen, højt aggressivt pres fremad samt vores kommunikation og koncentration, siger Albert Capellas og uddyber:

– Vi skal blive ved med at arbejde på at få den aggressivitet, som kendetegner FCM, ind under huden.

Albert Capellas fortæller samtidig, at spillernes fysiske forfatning gør, at der fredag vil være nogle, som kan spille længere tid end tilfældet var mod St. Pauli.

– Der vil være nogle spillere, som kan holde til flere minutter i morgen, end de gjorde sidste weekend. Det skyldes, at vi nu er længere i opstarten. Men ikke desto mindre kommer vi til at skifte ud løbende.

TVMV viser FCM v OB

En aftale betyder, at Arbejdernes Landsbank fungerer som kommerciel partner og TV MIDTVEST som mediepartner under førsteholdets pre season. TV MIDTVEST kommer i den forbindelse til at vise alle førsteholdets fire træningskampe gratis på tværs af stationens platforme; app, web og tv.

Fredag den 27. januar spiller FCM årets anden træningskamp, når OB gæster EDC Arena i Ikast. Kampstart er kl. 13.00, og TV MIDTVEST vil sende live fra kampstart.

Du kan se med direkte på tv-stationens app, og det eneste du skal gøre er at downloade appen gratis nedenfor. Opgøret bliver også vist direkte på TV MIDTVESTs hjemmeside og tv-kanal.

App Store Google Play