Akademiet

Fysisk og målfarlig angriber underskriver ny femårig aftale

Jonathan Lind er en vigtig del af U19-holdet, der for nylig vandt det danske mesterskab. Nu skriver den fysisk stærke angriber under på en femårig kontraktforlængelse med FC Midtjylland, som han skiftede til for knap et år siden.

22/06/23
Christian Rothausen
Foto: Nikolaj Kramer

I september 2022 skiftede den nu 18-årige Jonathan Filho Lind Rasmussen til FC Midtjylland fra Kjellerup IF’s seniorhold, der har tilværelse i Danmarksserien.

Den fysisk stærke og målfarlige angriber udtalte dengang, at han så frem til at blive skolet i et elitemiljø – noget han manglede for at tage næste skridt som fodboldspiller.

Under et år senere har Jonathan Lind bevist sig i en sådan grad, at han nu skriver under på en ny femårig aftale med FCM.

– Det har været en fantastisk rejse med en spiller, vi så første gang, da jeg var assistenttræner på førsteholdet, og vi mødte Kjellerup IF i pokalturneringen. Her spillede Lind fantastisk og skabte stor ravage i den første time, siger assisterende sportschef Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Vi stod i en situation med vores U19-hold, hvor vi gerne ville have nogle specifikke typer ind, som kunne forstærke os. Der stod Lind klar ude fra Kjellerup. Han har taget en kæmpe omvej sammenlignet med stort set alle andre i vores setup, og det viser, at man aldrig skal give op, selvom man er blevet valgt fra.

– Han har grebet chancen og imponeret med sin fysik, højde og det udtryk, han bringer. Det bliver spændende at se, hvad næste skridt kan blive for ham, fordi han har udviklet sig med raketfart i den tid, han har været i klubben.

Vil levere varen

Den 18-årige angriber udtrykker glæde og lettelse over at have skrevet under på en ny kontrakt i det midtjyske.

– Det er stort at skrive under på yderligere fem år. Det viser, at klubben stoler på mig, og det er jeg superglad for. Nu ser jeg frem til at betale tilbage og levere varen, fortæller Jonathan Lind, som ikke er i tvivl om, at han har forbedret sig stort i løbet af sæsonen:

– Jeg har særligt forbedret mig taktisk. Det er noget, jeg tydeligt kan mærke på banen, hvor jeg er blevet klogere på, hvornår jeg skal tage hvilke løb.

Den talentfulde frontmand måtte holde snuden i sporet og kæmpe hårdt for spilletid på U19-holdet i begyndelsen af sin FCM-tilværelse, men som sæsonen skred frem, blev han en vigtig del af Kenneth Andersens mandskab, der for en måned siden blev kronet som landets bedste ungdomshold.

– I løbet af foråret fik jeg for alvor chancen, og her formåede jeg at spille mig fast ind på holdet. Min drøm er at komme på førsteholdet og gøre mig gældende der, men lige nu er alt mit fokus på U19, hvor jeg gør alt, hvad jeg kan, for at levere varen hver eneste dag.

Jonathan Lind står noteret for 13 mål i 24 kampe i den netop overståede sæson af U19 Ligaen. Angriberens nye kontrakt løber til sommeren 2028.