Førsteholdet

Gigović nyder tilværelsen i Midtjylland

Armin Gigović fortæller om starten under Thomas Thomasberg og livet i Herning, hvor han flyttede til i vinters.

21/04/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Med sin fightervilje og duelstyrke imponerede Armin Gigović stort sidste halvår på sit lejeophold i OB. I vinters rykkede han teltpælene op og drog mod den midtjyske hede for at repræsentere FC Midtjylland.

Efter ti kampe i FCM er det tid til at gøre en hidtil status for den svenske U21-landsholdsanfører:

– Jeg har det virkelig godt, og jeg tilpasser mig mere og mere på både holdet og i byen. Selvfølgelig har der været op- og nedture, men jeg synes, vi har håndtere det korrekt. Lige nu peger pilen op, og vi skal blive ved med at arbejde hårdt og vinde kampe, siger Armin Gigović og fortsætter:

– Herning er en fin by, selvom den ikke er så stor. Det er en hyggelig by, og der er masser af ting at lave. Jeg nyder at bo her.

– Alle ved, hvad der kræves

Midtbanekrigeren godkender den hidtidige pointhøst i 3F Superligas Kvalifikationsspil, hvor ambitionen om europæisk fodbold til næste sæson fortsat er i spil.

– Vi har fået nogle fine resultater, og nu skal vi fortsætte, så vi sikrer os den her syvendeplads, der åbner for en playoffkamp til europæisk fodbold, siger Armin Gigović og fortæller følgende om starten under Thomas Thomasberg:

– Vores måde at spille på er mere direkte, og vi kommer til flere store chancer. Det er noget, vi har manglet tidligere, hvor vi ikke formåede at afslutte angrebene på den sidste tredjedel. Vi er afklarede omkring, hvad vi skal gøre, og alle ved, hvad der kræves.

Den 21-årige midtbanespiller anerkender samtidig, at præstationerne kan blive endnu bedre.

– Selvfølgelig kan vi forbedre os. Hvis jeg skal udpege en særlig ting, hvor vi kan bygge på, er det at kontrollere kampene endnu mere og tillade færre chancer imod. Særligt når vi er på hjemmebane, hvor vi spiller foran vores fans.

– Så længe vi står sammen og giver hundrede procent, vil vi altid have en chance for at vinde kampene.

Søndag i Horsens

Søndag kl. 14.00 går turen til Horsens, når Nordstern Arena danner ramme om et vigtigt opgør i Kvalifikationsspillet. Her skal FCM fortsætte takterne med syv point de første tre kampe.

Armin Gigović siger følgende om weekendens udebanetur, hvor han sammen med OB spillede 3-3 tilbage i november:

– Det er en svær modstander, som vil kæmpe og give alt til det sidste. Det er altid et svært sted at spille, men vi skal holde os til planen, diktere kampen og tage kontrollen fra første minut. Hvis vi dominerer fra start, er jeg sikker på, vi vinder.

– Jeg forventer et kampbillede med masser af dueller, som er en del af at spille mod den her slags modstandere.

Støt FCM på udebanetribunen i Horsens

Simsir & Gigovic | Idol, bedste medspiller, sværeste modstander