Førsteholdet

Glad Brumado efter comeback: Jeg vil vise hvad jeg kan

Junior Brumado er tilbage i fuld vigør efter en lang skadespause. Brasilianeren sætter ord på, hvordan det var at sidde ude, ambitionerne for fremtiden og torsdagens vigtige semifinale.

07/04/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Sæsonen begyndte fortrinligt for Junior Brumado. Hans mål i Ludogorets sendte FCM videre i Champions League-kvalifikationen, da midtjyderne slog de bulgarske mestre i august.

Et par uger senere nettede den brasilianske frontløber i Horsens, og vejen syntes banet for et gennembrud på heden. Især ovenpå et succesfuldt lejeophold i Silkeborg.

Den fornemme start blev herefter spoleret af en rygskade, som har holdt Junior Brumado ude af spil i omtrent seks måneder.

I mandags mod Brøndby fik han omsider sit comeback, da han blev skiftet ind med et kvarter tilbage.

– Det var en dejlig følelse at være tilbage på banen efter så lang tid. Det er klart. Mest af alt er jeg bare glad for at være tilbage blandt truppen igen. Det er vigtigt for en fodboldspiller at være sammen med sine holdkammerater på træningsbanen, fortæller en glad Junior Brumado.

Brasilianeren har svært ved at skjule sin begejstring for at være fit igen.

– Mine holdkammerater, trænerne og staben har hjulpet mig meget. Det sætter jeg pris på. Nu er jeg klar til at give den fuld gas igen. Det er fantastisk at være tilbage igen, understreger Junior Brumado endnu engang.

– Det var hårdt

Den brasilianske angribers mål i Ludogorets var vigtigt, men han ærgrer sig over, at det ikke blev til flere oplevelser for ham i den fineste klubturnering.

– Det var hårdt. Jeg scorede to mål og følte, at jeg var ved at ramme et højt niveau, som jeg havde kæmpet for i lang tid. Så ramte skaden. Der skulle jeg være stærk, fordi det var ikke sjovt at misse chancen for at spille Champions League, lyder det ærligt fra Brumado, som uddyber:

– Det blev heller ikke nemmere af, at jeg ikke vidste, hvor lang tid jeg ikke kunne spille. Nu er jeg bare glad for at være tilbage, og jeg er klar til at hjælpe holdet på banen igen.

– Jeg drømmer selvfølgelig om at spille Champions League igen, men lige nu har vi fokus på ligaen og pokalturneringen.

21-årige Junior Brumado kom til Danmark i januar 2019, da FC Midtjylland hentede ham i hjemlandet i klubben Esporte Clube Bahia.

Drømmer om at slå igennem

Hidtil er det blevet til 31 kampe i den midtjyske trøje, men Junior Brumado lægger ikke skjul på, at han har mod på meget mere i FC Midtjylland.

– Jeg vil gerne bare spille en masse minutter. Det er træneren, som sætter holdet, og så handler det for mig om at vise, at jeg er klar. Sådan er fodbold. Jeg skal bare arbejde hårdt hver eneste dag til træning og i kamp, pointerer angriberen, som måler 190 centimeter.

Også fansene spiller en rolle for Brumado, som bemærker, at han glæder sig til, at der igen kan være tilskuere på lægterne.

– Jeg håber på, at jeg for alvor kan slå igennem og vise, hvad jeg kan. Jeg kender mine styrker, men det er et kæmpe mål for mig at være god og score flere mål i Midtjylland, fordi jeg er glad for at være her. Jeg vil også gerne vise fansene, hvem jeg er, fortæller den unge brasilianer.

Respekt for SønderjyskE

Næste opgave for Junior Brumado og resten af holdet er i morgen torsdag, hvor den første af to semifinaler mod SønderjyskE i Sydbank Pokalen bliver spillet på MCH Arena.

– Vi er klar over, at det ikke bliver en nem kamp mod SønderjyskE. De står godt defensivt, så vi skal spille godt for at åbne dem op. Vi har tabt to gange til dem i denne sæson, så vi er sultne for at tage revanche, slår Brumado fast.

Han lægger heller ikke fingre imellem, når det kommer til vigtigheden af at vinde Sydbank Pokalen.

– Den her kamp er super vigtig for os. Det er jo en semifinale i pokalturneringen. Alle i klubben vil vinde pokalen. Vi går ikke kun efter at vinde ligaen. Det er vi alle sammen enige om, så vi glæder os bare til at komme ud og spille i morgen og de næste mange kampe, afslutter Junior Brumado.

Følg kampen

FC Midtjylland – SønderjyskE fløjtes i gang kl. 16.30 torsdag eftermiddag på MCH Arena. Du kan se semifinaleopgøret direkte på DR1, DR TV og Viaplay eller følge det i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen er desværre ikke tilgængeligt, da OPTA ikke leverer statistik til kampe i Sydbank Pokalen.