Førsteholdet

Glad matchvinder efter sejr

Dion Cools scorede sit første mål for FCM i gårsdagens kamp mod Horsens, og belgieren var tilfreds med både målet og de tre point.

15/02/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Med sin første scoring for FC Midtjylland blev belgiske Dion Cools matchvinder, da FCM søndag vandt 1-0 over AC Horsens på MCH Arena.

Målet faldt 20 minutter før tid efter et skarpt indlæg fra Pione Sisto i en kamp, hvor midtjyderne havde haft svært ved at dirke det kompakte Horsens-forsvar op.

Derfor var Dion Cools da også glad og tilpas efter slutfløjtet.

– Jeg er rigtigt glad for målet, især fordi det ikke var nogen nem kamp. Jeg havde set frem til endelig at score efter en del chancer tidligere, men det var det rigtige tidspunkt og den rigtige kamp at sætte den ind i, lyder det fra en smilende Dion Cools.

Fra sin højre back kommer belgieren ofte med frem – også selvom bolden er i venstre side.

– Når Pione er på bolden, skal jeg søge bagrummet. Han har kvaliteten til at lægge de skarpe indlæg og dybdebolde, så det gælder om at tage de rigtige løb, og det var målet jo et godt eksempel på, forklarer den belgiske back.

Horsens-keeperen var tæt på at holde bolden ude af målet, men linjedommeren vurderede, at den var over stregen. Det kunne VAR ikke omstøde, idet ingen TV-billeder modbeviste det.

– I sådan en situation tvivler man selvfølgelig lige på, om den var inde eller ej. Det var den heldigvis, men et mål er et mål, og det gav os tre vigtige point, fortæller gårsdagens målscorer.

Masser af spilletid

For lidt over et år siden kom Dion Cools til FC Midtjylland og skulle konkurrere med Joel Andersson om pladsen på højre back.

I løbet af efteråret blev der mere og mere spilletid til FCM’s nummer 2, som har været tålmodig.

– Jeg kom ind på et stærkt hold, som også gjorde det godt på det tidspunkt, og så er det ikke nemt bare at tage pladsen med det samme. Man skal være tålmodig og arbejde hårdt for at få chancen, og nu går det i den rigtige retning for mig personligt, så det er jeg selvfølgelig glad for, fortæller 24-årige Dion Cools.

Belgieren har spillet alle fire kampe i foråret, og kamptotalen ligger nu på 25 i den midtjyske trøje.