Førsteholdet

Glimrende testsejr: Priske godt tilfreds

Brian Priske var ganske tilfreds efter dagens 3-1-sejr over AaB. Læs her, hvordan det gik til.

24/01/21
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

Søndag eftermiddag gjaldt det årets anden træningskamp, da AaB gæstede Herning til 2 x 60 minutters fodbold.

Der var altså ikke tale om en helt almindelig kamp på 90 minutter. I stedet var der en times spilletid til mange spillere, som kom et skridt nærmere topformen.

De 120 minutter endte ovenikøbet med en fin 3-1-sejr, så der var masser af positive ting at spore for Brian Priske, som peger på den fysiske og fodboldmæssige fremgang umiddelbart efter kampen.

– Jeg er meget tilfreds med, hvad jeg så i dag. Fysisk fik vi vist, at vi er der, hvor vi gerne vil være. Vi har jo kun været i gang i 11-12 dage med træning og en enkelt testkamp, så man er stadig lidt spændt på, hvordan det ser ud, forklarer Brian Priske og fortsætter:

– Fodboldmæssigt ser det rigtigt godt ud. Vi spillede en god gang fodbold mod AGF i tirsdags og det samme i dag mod AaB, og vi får et fint resultat begge gange, selvom det er knap så vigtigt. Vi er godt på vej i forhold til at stå helt skarpe, når foråret begynder inden længe.

1. halvleg

Trænerteamet havde valgt, at hver halvleg á 60 minutter skulle bestå af to forskellige hold. Ved kampstart stillede vi således op i den velkendte 4-2-3-1-formation:

Jesper Hansen, Dion Cools, Erik Sviatchenko, Alexander Scholz, Paulinho, Evander, Frank Onyeka, Gustav Isaksen, Anders Dreyer, Awer Mabil, Luca Pfeiffer.

Scenen for dagens test var kunstgræsbanen på Herning Fremads anlæg, og der gik ikke lang tid, før der var scoret.

Allerede efter fem minutter var Luca Pfeiffer på pletten og bragte FC Midtjylland i front på et hovedstød. Gustav Isaksen stod for forarbejdet i højre side med gode driblinger.

Ikke bare på scoringstavlen tog midtjyderne teten. Bolden sad overvejende på FCM-fødder, og overtaget udmøntede sig også i en ny scoring.

Denne gang var det Anders Dreyer, som noterede sig for et mål. Som set så mange gange før brugte han venstreskøjten til at sende en god afslutning afsted, og AaB-keeperen kunne ikke gøre noget ved sparket, som strøg fladt ind i det lange hjørne.

Efter 43 minutter var det tæt på en tredje scoring, da Luca Pfeiffer tordnede bolden på overliggeren. Stillingen var derfor 2-0 efter den første time, hvor hele holdet blev skiftet ud.

2. halvleg

Opstillingen så sådan ud, da stadionuret rundede 60 minutter:

Oliver Ottesen, Victor Lind, Daniel Høegh, Kristian Riis (90’ Pontus Texel), Kristoffer Lund, Jens-Lys Cajuste, Nicolas Madsen, Oliver Sørensen, Frederik Heiselberg, Andreas Nibe, Lasse Vibe.

Værd at bemærke på dette holdkort er navnet Kristian Riis. Midterforsvareren har kæmpet med flere alvorlige knæskader og havde før i dag ikke spillet kamp siden oktober 2018.

I dag kom han ind til sine første 30 minutter i 840 dage, og Riis efterlod et glimrende aftryk.

Han kunne alligevel ikke forhindre AaB i at reducere, da Marcus Hannesbo nettede efter cirka 70 minutter på baggrund af et midtjysk boldtab i opspillet.

2-1 stillingen holdt dog ikke længe. Godt ti minutter senere gjorde unge Frederik Heiselberg det til 3-1 på et flot hovedstød. Den 17-årige offensivspiller har en fortid i samarbejdsklubberne Strellev Lyne GU og Tarm IF og har markeret sig fint i de to første træningskampe.

Cheftræner Brian Priske har også bidt mærke i de U19-spillere, som har været med på førsteholdet i opstarten.

– Det er fedt at se de unge i aktion. Lund og Lind gør det godt på backerne, og Heiselberg får scoret et flot mål i dag. Vi får brug for rigtigt mange spillere, så det er godt at se, at de unge er klar til at komme ind og vise sig frem, lyder det fra Priske, som er glad for truppens bredde:

– Der venter os et kompakt forår med mange kampe, og Coronaen kan stadig spille ind, så det er vigtigt at have en god og stor trup, som vi har.

Mere blev det ikke til i dagens opgør mod AaB, som altså blev sendt hjem til Aalborg med et 3-1-nederlag.

Inden 3F Superligaen begynder 4. februar venter der yderligere to testkampe for FC Midtjylland i den kommende uge. Her gælder det Silkeborg torsdag kl. 13.00 og Esbjerg fredag kl. 12.00.