Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Kampprogram

Guldminen har fokus på atleten

Ny leder på Guldminen, Bjørn Holm, skal fortsat uddanne verdens bedste fodboldspiller. Artiklen er en del af kampprogrammet til FCK-kampen, som du finder nederst på siden.

06/11/20
Frits Nielsen
Foto: FC Midtjylland

– Det er miljøet, der udvikler og er afgørende for, hvor langt du når i såvel sportsverdenen som verdenen udenfor kridtstregen.

Ordene kommer fra den nye leder af FCM’s skoleprojekt, Guldminen, 41-årige Bjørn Holm.

– Det er jo hele FC Midtjyllands filosofi, der ligger bag. Det er miljøet, der er afgørende, gentager Bjørn Holm.

Guldminen er som bekendt FCM’s friskole i Ikast. Den er netop flyttet ned til nye lokaler ved siden af Stadome midt i College-miljøet i Ikast. I dag har Guldminen 75 elever fra 0 til 6. klasse. Drenge og piger samlet og med piger med både fodbold og håndbold på skemaet.

– De ældste drenge går nu i 5. klasse, fortæller Bjørn Holm, som er hentet på sportsskolen i Oure på Fyn, hvor han var leder af fodboldafdelingen.

Ambitionen er, at Guldminen udbygges op til 9. klasse med i alt 240 elever, når den står fuldt udbygget.

Alsidig sportsuddannelse

I FCM skal Bjørn Holm fortsat udvikle Guldminen, og det gør han sammen med 15 tilknyttede lærere gennem masser af forskellig idræt på ugeskemaet.

– Vi laver både judo, springgymnastik og en masse forskellig sport. Vi tror på, at børn i en tidlig alder skal blive dygtige til at bruge deres krop gennem masser af fysisk erfaring. Vi skal først og fremmest skabe dygtige atleter, og derfra bygger vi så fodboldspilleren, forklarer Bjørn Holm og slår fast:

– Fremtidens fodboldspillere er bedre atleter. De vil skulle kunne mere med deres krop for at klare sig, forklarer Bjørn Holm.

Elever der vil klare sig

Udover det sportslige tror FCM og Bjørn Holm også på, at dygtige sportsfolk også vil klare sig bedre uden for sportens verden.

– Det kræver disciplin at klare sig i sportens verden, og det tager eleverne med. De har lært at arbejde hårdt og det er noget, sportsfolk kan tage med videre ud i livet, siger Bjørn Holm, og forklarer skolens overordnede ambitioner.

– Vi skal lave mennesker, der tager ansvar. Gode borgere der vil noget med livet, og mennesker der vil udrette noget, lyder det fra Bjørn Holm.

Kampprogram FCM – FCK

I kampprogrammet finder du optaktsartikler, sjove statistikker og meget andet, så det kan bestemt anbefales at læse det igennem inden søndagens kamp mod F.C. København.