Klubben

Guldminen runder milepæl – og du kan være med

Guldminen, FCM's skoleprojekt og en central spiller i Vision 2025, buldrer derudad på tredje skoleår. Næste skoleår runder Guldminen 100 elever, og den milepæl kan dit barn være med til at nå.

09/01/22
Morten Ambo
Foto: FC Midtjylland

94 drenge og piger fordelt fra 0. til 7. klasse trækker hver dag i Guldminen-tøjet og har en skoledag, som kun de færreste jævnaldrende matcher. Og med Ikast Complete i støbeskeen hæver skolen barren for, hvilke rammer en idrætsfriskole kan tilbyde.

Næste skridt på rejsen er skoleåret 22/23, hvor Guldminen runder 100 elever. En milepæl, som dit barn kan være med til at nå. Den 12. januar 2022 holder skolen nemlig informationsmøde for alle interesserede, og her kan du som forældre blive klogere på Guldminen, idrætten, undervisningen, skoledagen, optagelsesprocedurer, baglandet og meget mere.

– På Guldminen danner og uddanner vi unge mennesker, der tager ansvar. Gode borgere, der vil noget med livet, og mennesker, der vil udrette noget, siger friskoleleder Bjørn Holm, der sammen med elever og undervisere går en spændende fremtid i møde.

Støvler, judodragt og penalhus

Judo, springgymnastik, fodbold, håndbold, målsætning, dansk, engelsk og meget mere er en del af skoleskemaet for de knap 100 elever, der hurtigt lærer, at støvler, benskinner og judodragten er en lige så naturlig del af skoledagen som penalhuset og lommeregneren. Særligt den atletiske del fylder meget, for som friskoleleder Bjørn Holm forklarer:

– Vi laver både judo, parkour, springgymnastik og en masse andet forskellig sport, fordi vi tror på, at børn i en tidlig alder skal blive dygtige til at bruge deres krop gennem masser af fysisk erfaring. Vi skal først og fremmest skabe dygtige atleter, og derfra bygger vi så fodboldspilleren.

Læringsstile er vejen til at blive verdens bedste

Ambitionen er klar. En kommende Ballon d’Or-vinder skal have båret Guldminen-logoet på brystet, og med nomineringen af både Simon Kjær og Pernille Harder rykker den prestigefyldte titel tættere på. Begge landsholdskaptajner er nemlig tidligere elever på Idrætsskolerne Ikast, der til dagligt driver Guldminen. Og en af nøglerne til succes hedder individuelle læringsstile.

– Vi gør alt for at udvikle alle børn på dén måde, der er bedst for det enkelte barn – både når det gælder om at skabe superatleter, men også når det handler om at skabe dygtige og robuste mennesker, siger Claus Steinlein, der bakkes op af den pædagogiske leder på Guldminen, Svend Erik Schmidt:

– På Guldminen tror vi på, at alle børn kan lære alt – det handler bare om at finde den stærkeste læringsvej for hver enkelt elev. Når vi finder de rette læringsstile for eleverne, åbner en motorvej for læring, som de tager med direkte fra klasseværelset til fodboldbanen.

En skoledag der tilgodeser familielivet

Når det ringer ind kl. 8.00, venter der eleverne en alsidig skoledag. For mens nogle træner fodbold, øver kasteteknik i judo og svinger sig i parkour-anlægget, terper andre tyske verber, engelske gloser og femtabellen. Naturligvis ud fra læringsstilene, der i daglig tale kaldes HAVKAT.

Halvanden time senere skifter det, og sådan fortsætter dagen indtil kl. 16.30. Hele tiden med en sund vekselvirkning mellem makspuls, faglig fordybelse og gode pauser.

– Børnene oplever en super fed hverdag, hvor de bliver stimuleret både fagligt, fysisk og motorisk. Vores børn bliver udfordret på en anden måde end tidligere, og når de er færdige med skoledagen kl. 16.30, er de også færdige med deres sportsaktiviteter og træning. Alt i alt fungerer det rigtig godt for os som familie, siger far til tre Guldminen-elever og fysisk træner Christian Clarup.

Om skolen også passer ind i din familie, kan du med fordel finde ud af ved at deltage på informationsmødet den 12. januar 2022.

Læs mere om informationsmødet via linket nedenfor, hvor du også tilmelder dig.

Informationsmøde den 12. januar