Klubben

HEARTLAND køber FC Midtjylland

HEARTLAND har købt Matthew Benhams aktier i FC Midtjylland og bliver dermed majoritetsaktionær. Adgangen til SmartOdds bibeholdes og samtidig styrkes det sportslige setup med købet af C.D. Mafra og kvindefodbold fra sommeren 2024.

15/08/23
Mads Jakobsen
Foto: FC Midtjylland

Den 2. juli 2014 blev engelske Matthew Benham præsenteret som ny hovedaktionær i FC Midtjylland. Ni år senere har Benham solgt sine aktier til HEARTLAND, som med et ejerskab på 95,5 procent bliver ny majoritetsaktionær i FC Midtjylland. HEARTLAND har også købt aktiemajoriteten i den portugisiske fodboldklub C.D. Mafra, som spiller i den næstbedste portugisiske række, Liga Portugal 2.

– Der har været mange store øjeblikke i FC Midtjylland, og det her er endnu et, fortæller administrerende direktør, Claus Steinlein, og fortsætter:

– Vi har været privilegerede under Matthews ejerskab, hvor vi er blevet en storklub i Danmark og har rykket os til at være blandt de 60 bedste hold i Europa. Nu kommer ejerskabet tilbage på danske hænder, og samtidig beholder vi adgangen til SmartOdds og de værktøjer, der har styrket organisationen indenfor data, analyse og rekruttering.

Claus Steinlein hæfter sig ved den udvikling, som FC Midtjylland har gennemgået siden 2014, hvor klubben er rykket tæt på top-50 i Europa, men også har flyttet sig uden for kridtstregerne. Han ser spændt på fremtiden med HEARTLAND.

– Med HEARTLAND som ny ejer, er jeg ikke i tvivl om, at vi kommer til at løfte FC Midtjylland til næste niveau og styrke det sportslige, men også det kommercielle og sociale fundament. Jeg er stolt over, at HEARTLAND ser potentialet i FC Midtjylland.

– Siden Matthews indtog har vi arbejdet målrettet med vores sociale indsats, hvor FCM Samfund i dag er blandt de førende sportslige CSR-organisationer i Europa. Den indsats kommer vi ikke til at svække, og nu tilføjer vi kvindefodbold som et vigtigt strategisk indsatsområde i den fortsatte udvikling af FC Midtjylland og vores område, beretter den administrerende direktør, som også sætter ord på de sportslige perspektiver i den nye relation til den portugisiske klub C.D. Mafra.

– Det er ikke uvant for os at være i et ejerskab med andre klubber. De seneste ni år har vi haft et tæt, inspirerende og givtigt samarbejde med Brentford, som har dannet grobund for at skabe et endnu stærkere konkurrence- og udviklingsmiljø hos begge parter.

– HEARTLAND’s køb af både FC Midtjylland og C.D. Mafra giver begge klubber mulighed for at accelerere den individuelle- og sportslige udvikling. Det giver et stærkere sportsligt setup og for os bliver det centralt for vores ambition om at rykke ind i den europæiske top, lyder det fra Claus Steinlein.

Udviklingen fortsætter i nyt ejerskab

Claus Steinlein ser tilbage på tiden med Matthew Benham med stor taknemmelighed og roser englænderen for sin entré og tilgang til samarbejdet i FC Midtjylland.

– Jeg vil gerne sende en stor tak til Matthew Benham, Cliff Crown og Nity Raj for den måde, de kom ind i FC Midtjylland på. De kom med nye tanker, men havde samtidig stor respekt for, hvilken klub vi er. Det har udviklet sig til nære venskaber med mange uforglemmelige oplevelser fra det historiske Champions League-gruppespil til fem trofæer. Det var der ingen, der havde forudset tilbage i 2014.

Vision 2025

Den 55-årige englænder, som også ejer Brentford FC i Premier League, ser tilbage på tiden i FC Midtjylland med stor glæde.

– Da jeg investerede i FC Midtjylland i 2014, var det fordi, jeg troede på, at der var et uforløst potentiale, og at jeg kunne være med til at flytte klubben til det næste niveau. Det har været en sjov og spændende rejse med mange højdepunkter og mindeværdige øjeblikke samt udvikling og salg af store talenter, fortæller Matthew Benham og fortsætter:

– Jeg har været meget imponeret af klubben, hvor jeg følte mig velkommen fra dag ét. Jeg blev hurtigt en del af familien, og der hersker en kultur, som har gjort det muligt at implementere de idéer, jeg kom med, og som vi sidenhen har bygget videre på og udviklet i fællesskab til glæde for både FC Midtjylland og Brentford FC. Jeg er fuld af respekt for det arbejde, som er blevet udført de sidste ni år.

– De seneste to år har jeg haft et fantastiske samarbejde med HEARTLAND om udviklingen af FC Midtjylland, og jeg er ikke i tvivl om, at klubben nu overtages af den helt rette ejer. Det gør mig tryg, glad og stolt, at jeg kan aflevere FC Midtjylland et bedre sted, end da jeg tog over, og jeg vil gerne takke alle, som jeg har arbejdet med og mødt undervejs. Jeg vil fortsat følge klubben tæt, lyder det fra den nu tidligere FCM-ejer, Matthew Benham.

Under Benhams ejerskab har FC Midtjylland vundet tre danske mesterskaber og to pokaltitler, samt kvalificeret sig til fire europæiske gruppespil, én gang i UEFA Champions League og tre gange i UEFA Europa League. I samme periode har klubben solgt spillere for mere end én milliard danske kroner, hvoraf egenudviklede spillere tegner sig for halvdelen.

Vi skal skabe muligheder i regionen og dyrke talentet

I sommeren 2021 købte HEARTLAND 25 procent af FC Midtjylland og indtrådte i ejerkredsen med en investering på 125 millioner kroner. En investering, der var øremærket til at skabe nye, innovative rammer.

Det nye FCM-hus, Dream99, er indviet og faciliterer i dag førsteholdet, akademiet og Guldminen i Ikast, mens nye loungefaciliteter og skybokse samt en overdækket fanzone på MCH Arena slår dørene op i begyndelsen af 2024.

– Vi engagerede os i FC Midtjylland, fordi vi blev grebet af den optimisme og de ambitioner og værdier, som helt tydeligt bærer klubben. I vores samarbejde med de mange professionelle mennesker og ildsjæle, der på forskellig vis driver klubben frem, er vi blevet bekræftet heri. Lysten til, og iveren for, at samle mennesker og gennem ydmyghed, hårdt arbejde og en lokal forankring bidrage til at skabe resultater, er anerkendelsesværdig. Derfor er vi meget glade for at kunne udvide vores engagement nu, hvor muligheden bød sig, siger HEARTLAND-ejer, Anders Holch Povlsen.

Som ny majoritetsaktionær kommer HEARTLAND til at følge og understøtte den fortsatte udvikling i FC Midtjylland. Ikke alene på banen, men også klubbens sociale indsats og aktiviteter har været stærkt medvirkende til det udvidede ejerskab.

– Som en familievirksomhed har vi en stor interesse i at bidrage til at styrke det samfund, vi er en del af, og hjælpe gode ideer med at vokse. Stærke fællesskaber har en helt særlig værdi, og derfor ønsker vi, at FC Midtjylland skal fortsætte med at være et samlingspunkt for mange. Det styrkes ikke alene gennem FCM Samfund, men også med etableringen af kvindefodbold i 2024, som kommer til at bane vej for, at endnu flere kan blive favnet af fællesskabet og får nye rollemodeller, unge kan spejle sig i, siger Lise Kaae, CEO i HEARTLAND.

Handlen er betinget af godkendelse fra de fornødne myndigheder.

Pressemøde på Dream99 i Ikast

FC Midtjylland præsenterer flere detaljer og uddyber perspektiverne i det nye ejerskab på et pressemøde, som indledes på Dream99 i Ikast i disse minutter. Du kan læse mere herom på fcm.dk senere i dag.

Se dagens pressemøde