Førsteholdet

Heiselberg efter debut: Stolt over at spille en så stor kamp

Frederik Heiselberg sætter ord på debuten for FC Midtjylland, der fandt sted torsdag aften på Estádio José Alvalade i Europa League.

17/02/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Torsdag aften var ikke blot en god aften for FCM’s førstehold, som spillede 1-1 med den portugisiske storklub Sporting CP i Europa League knockout-playoffrunden.

Også det midtjyske talentarbejde gjorde sig positivt bemærket med hele syv spillere i aktion på Estádio José Alvalade.

En af disse var 20-årige Frederik Heiselberg, som debuterede i den sort-røde trøje med en startplads i angrebet.

– Det er en virkelig dejlig følelse at få min debut. Det er noget, jeg har kæmpet for længe. Jeg har været gennem en lang skade og sidenhen et lejeophold til Fredericia, og nu får jeg endelig den her forløsning. Det er virkelig stort, sagde Frederik Heiselberg lige efter kampen og fortsatte:

– Man kan godt kalde det en drengedrøm. At spille i en Europa League-knockoutrunde er noget af det, jeg har drømt om, da jeg løb rundt i haven og spillede bold som lille.

Det hårde arbejde fortsætter

Den talentfulde angriber skrev under på en ny femårig aftale i begyndelsen af året, og han har leveret tre mål i fire kampe i løbet af pre season.

Derfor udtrykker han også tilfredshed over, at det hårde arbejde har betalt sig.

– Jeg er glad for at se, at mit hårde arbejde i både pre season og forinden bliver anerkendt. Jeg er stolt over at få en så stor kamp her på CV’et, sagde FCM-spydspidsen.

Lokalt stortalent forlænger og returnerer

Samtidig fokuserer den målfarlige angriber på den stærke holdpræstation, som sikrede FCM et godt udgangspunkt før returopgøret om en uge på MCH Arena.

– Det var en hård kamp. Vi står godt som hold, sidder i presset og får lukket dem fint ned defensivt. Selvfølgelig kan vi forbedre os på nogle punkter, men pres- og forsvarsmæssigt var det virkelig godt, fortalte Frederik Heiselberg, der godkender – men samtidig forventer mere – af sin egen præstation:

– Jeg mister nogle bolde, som jeg skal gøre bedre, men det her er et andet niveau, der måske kræver et par kampe at vænne sig til. Men personligt synes jeg, at jeg slipper okay fra det. Nu vil jeg blive ved med at arbejde hårdt, og så må vi se, hvor det bærer hen.

Europa League-returopgøret mod Sporting CP finder sted torsdag den 23. februar kl. 18.45 på MCH Arena.