Førsteholdet

Hele regionens hjemmebane er Grundspillets stærkeste

MCH Arena har historisk set været en af de stærkeste hjemmebaner i landets bedste fodboldrække, og det er ingen undtagelse i indeværende sæson.

27/03/24
Sebastian Wiis
Foto: Daniel Stentz

I anledningen af, at MCH Arena i dag runder 20 år, ser vi her tilbage på præstationerne på hjemmebanen i jubilæumssæsonen.

Lige siden Mohamed Zidan brillerede i åbningskampen mod AB i 2004, på det daværende SAS Arena, har hjemmebanen i Herning været et sted, hvor modstanderne har haft utrolig svært ved at få point.

Det er også tilfældet i 23/24 – 20 år efter den egyptiske angribers fem åbningsscoringer.

I Grundspillet er det kun blevet til ét nederlag i 11 hjemmekampe, og FC Midtjylland er solidt placeret som rækkens bedste, når det gælder formen på eget græs. Midtjyderne har på 11 kampe skrabet 26 point sammen ud af 33 mulige, hvilket svarer til et pointgennemsnit på 2,36.

Læg dertil de tre europæiske kvalifikationskampe, som endte ud i to sejre og en uafgjort.

Det glæder Thomas Thomasberg, at MCH Arena atter er et fort, hvor modstanderen ikke får pointene foræret:

– Det er vigtigt, du er et dygtigt hjemmehold, fordi normalt ender du ikke i toppen, hvis du ikke kan være skarp på hjemmebane.

– Sidste år var der ligesom en periode, hvor det var lidt for let at komme her. Modstanderne fik lidt for meget tro på, at det kunne lade sig gøre. Tro giver nogle gange ekstraordinære kræfter og måske også en gang imellem noget ekstra spillemæssigt, siger cheftræneren og fortsætter:

– Nu synes jeg så, vi igen har fået en masse sejre og egen tro tilbage, og det giver selvfølgelig også en tryghed og en selvtillid, at der er masser af fans, der bakker os op.

Netop fansene har stor aktie i de gode resultater i Grundspillet. For spillerne er det en afgørende faktor, at der – uanset resultater – bliver ved med at komme folk på lægterne. Midterforsvarer og indkastgeneral, Mads Bech Sørensen, er imponeret over og taknemmelig for den store støtte.

Selvtillid på holdet og dedikerede fans er, ifølge ham, en rigtig god kombination.

– Fansene derude er fantastiske gang på gang. Hele holdet får rigtig god opbakning, og som spillertrup er den støtte samt selvtilliden fra sejrene nogle af grundene til de gode resultater, sagde han efter 3-0-sejren over Vejle.

De seneste opgørelser omkring tilskuertal vidner også om stor tiltro til FCM, og i foråret har den midtjyske fankultur vist sig fra sin allerbedste side. 1.500 tilskuere var på plads i et fyldt udebaneafsnit i Aarhus, da det blev til en historisk sejr i tillægstiden. Kombineret med to udsolgte hjemmekampe på MCH Arena er alt sammen et tegn på, hvordan fankulturen i klubben udvikler sig fra sæson til sæson.

Thomasberg beundrer opbakningen og ser frem til Mesterskabsspillet. Han håber, at holdet kan fortsætte den gode stime på hjemmebane – og samtidig levere på udebane.

– Med det antal tilskuere, der kommer til kampene, og den opbakning, vi har fået, er FC Midtjylland et godt sted i forhold til fankultur. Det er en fantastisk opbakning, vi får hver eneste gang, og det betyder noget, siger cheftræneren og afslutter:

– Et er, at vi gerne vil vinde alle hjemmekampe, men jeg må også sige, at jeg er imponeret over den støtte, vi har fået på udebane. Ligegyldigt, hvor vi spiller, er fansene med. Og det kan være med til at give det sidste skub i kampene.

Efter landsholdspausen venter et spændende Mesterskabsspil, hvor FCM spiller første hjemmekamp mod FC Nordsjælland mandag den 1. april kl. 16.00. Du kan se hele kampprogrammet for Mesterskabsspillet her.

Hjemmekampe i 23/24

  • FCM 1-0 Hvidovre
  • FCM 2-0 Niederkorn
  • FCM 2-0 Silkeborg
  • FCM 5-1 Omonoia
  • FCM 0-1 Brøndby
  • FCM 3-3 Legia Warszawa
  • FCM 1-1 AGF
  • FCM 2-1 OB
  • FCM 2-2 Randers
  • FCM 2-1 Lyngby
  • FCM 2-0 FCN
  • FCM 5-1 Viborg
  • FCM 2-0 FCK
  • FCM 3-0 Vejle