Helstøbt indsats og ny sejr til U19

Med en 4-1-sejr i Brøndby lagde U19-holdet nye alen til en god sæsonstart.

26/09/20
Karsten Vestergaard

Sejren blev grundlagt i en første halvleg, der forløb tæt på perfekt, set med FCM-øjne. Blot tre minutter skulle der gå inden Mads Hansen sendte et hjørnespark ind i feltet, hvor Frederik Heiselberg sprang op og headede FCM foran.

De blå-gule værter spillede frisk til og med masser af tempo i spillet, men her blev de matchet af et FCM-hold, hvis høje presspil på dagen fungerede forbilledligt.

Det var derfor helt efter spil og chancer, at Hanus Sørensen efter en halv times spil bragte FCM på 2-0. Igen kom målet efter et hjørnespark, denne gang slået ind af Aral Simsir. Brøndby fik afværget den direkte afslutning, men FCM’erne fastholdt bolden i feltet og til sidst fik Sørensen sendt den i nettet.

Brøndby trak sig i perioder længere tilbage og overlod større del af spillet til FCM, der også løste den opgave godt. Det blev godt eksemplificeret ved dagens flotteste scoring, 3-0 målet, hvor FCM’erne via godt kombinationsspil kom ned under Brøndby-forsvaret. Med en kontrolleret chipbold satte Kristoffer Lund Frederik Heiselberg op til endnu en scoring med pandebrasken – målet var Heiselbergs fjerde hovedstødsmål i de seneste tre kampe.

– Vi leverer en rigtig, rigtig stærk præstation i første halvleg. Når vi forsvarer er der meget kort afstand mellem spillerne, og offensivt får vi taget nogle gode positioner, og der er bare kvalitet i de ting, vi foretager os. Selvom vi er oppe med tre mål, har vi tilløb og chancer til rigtig meget mere, berettede Henrik Jensen fra spillerbussen.

Højt tempo kampen ud

Med 3-0 på tavlen kunne man godt frygte at anden halvleg blev en lidt tam affære, men det blev ikke tilfældet, og det var blandt andet hjemmeholdets fortjeneste. Brøndby kom ud for fuld knald og jagtede en tidligt reducering, der kunne bringe dem tilbage i kampen.

FCM’erne var dog hurtige til at tage vinden ud af sejlene på hjemmeholdet med effektivt presspil, der slog Brøndbys spil i stykker. Det gav kontramuligheder, som FCM’erne ivrigt forfulgte – måske også lidt for ivrigt, erkendte cheftræneren:

– Vi får kørt en hel masse omstillinger, og får spillet hurtigt og direkte, og man kan godt diskutere, om ikke vi havde været bedre stillet ved at spille bolden lidt mere rundt.

I det 72. minut fik Brøndby over tre omgange chancen for at reducere efter et gedigent klumpspil i FCM-feltet – Valdemar Birksø tog godt fra, men måtte alligevel samle bolden ud af nettet. da situationen endte med at Hosine Bility kom til at lave straffespark.

Reel spænding om udfaldet kom der dog aldrig. I stedet demonstrerede Aral Simsir (billedet) sine mand-mod-mand kvaliteter, da han skar ind foran feltet, trak forbi et par forsvarsspillere og scorede i det lange hjørne til kampens slutresultat.

– Kampen forløber, sådan som vi gerne ville, og vi får gjort tingene sammen, både defensivt og offensivt. Bagkæden og Valdemar var gode til at håndtere deres lange bolde, og der var sammenhæng og kvalitet i vores angrebsspil, samtidig med at de offensive spillere lagde et helt vildt løbepensum for dagen, forklarer cheftræner Henrik Jensen.

Med sejren er FCM oppe på 16 point for seks kampe og fører U19 Ligaen med AaB og FC Nordsjælland på de efterfølgende pladser. Næste kamp spilles søndag den 18/10, hvor SønderjyskE besøger Ikast.

Brøndby IF U19 – FC Midtjylland U19 1-4 (0-3)

3′ 0-1 Frederik Heiselberg (oplæg Mads Hansen)
32′ 0-2 Hanus Sørensen
45′ 0-3 Frederik Heiselberg (oplæg Kristoffer Lund)
72′ 1-3 Mathias Kvistgaarden (straffe)
87′ 1-4 Aral Simsir (oplæg Kristoffer Lund)

FCM (4-3-3): Valdemar Birksø – Hanus Sørensen, John Ndjate, Hosine Bility, Kristoffer Lund – Frederik Christensen, Oliver Sørensen (59′ Mikkel Tønnesen), Danijel Djuric (74′ Andreas Nibe) – Aral Simsir, Frederik Heiselberg (87′ Zsombor Puskas), Mads Hansen.

Advarsler: Valdemar Birksø, Hosine Bility, Matin Saleh (BIF), Mikkel Tønnesen, Laurids Brandt Andersen (BIF).