Førsteholdet

Henrik Jensen om AaB, Capellas-start og nye midtbanespillere

Assistenttræner Henrik Jensen varmer op til søndagens hjemmekamp mod AaB og sætter samtidig ord på starten under Albert Capellas.

03/09/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Søndag fløjtes der igen op for 3F Superliga-bold på MCH Arena, når FCM møder AaB i Albert Capellas’ første hjemmekamp.

Forud for opgøret giver Henrik Jensen et indblik i træningsugen op til AaB-kampen, nøglen til sejr, starten under Albert Capellas samt de to nyerhvervede midtbanespillere, Kristoffer Olsson og Emiliano Martínez.

Om træningsugen og AaB-kamp

– Vi har blandt andet brugt træningsugen på at arbejde videre på vores defensiv, som vi fortsat gerne vil forbedre. Vi var utroligt glade for det clean sheet, vi fik ovre i Brøndby, og vores fokus har været at bygge endnu mere på der. Vi har holdt et højt intensitetsniveau i starten af ugen, mens vi i slutningen har sporet os ind på kampen mod AaB.

– Jeg tror, det bliver en intens kamp. AaB spiller et relativt direkte spil og en intens form for fodbold, hvilket er noget, vi også gerne vil. Derfor bliver det en kamp om intensiteten langt henad vejen, hvor det handler om at dominere modstanderen. Vores klare mål er, at det er os, der skal være dominerende på vores hjemmebane.

– Det er vanvittigt vigtigt, at vi får skrabet nogle point sammen nu, så vi kan få hægtet os på i toppen, hvor vi alle har ambitioner om at ligge. Det handler om at få vundet nogle kampe i 3F Superliga. Dernæst glæder vi os til at komme ind på en græsplæne, der er skruet godt sammen og er klar til en omgang temporig fodbold.

Om Albert Capellas’ start

– Starten under Albert har været rigtig god. Vi har fundet ind i en god rytme omkring tingene, og vi begynder at finde en hverdag i forhold til, hvordan vi bedst arbejder sammen. Han er kommet ind med nogle store kompetencer og har efterladt et rigtig godt indtryk.

– De første to uger har været yderst positive, og både fagligt og personligt klikker vi enormt godt. Det er glædeligt, og jeg ser frem til samarbejdet.

Om nye midtbanespillere

– De to spillere, vi har fået ind i slutningen af transfervinduet, er to kvalitetsspillere. Kristoffer Olssons CV taler for sig selv med 40 svenske A-landskampe. På samme tid har han været i Midtjylland før, så det er den perfekte signing at få hans erfaring ind i vores nuværende trup.

– Emiliano Martínez er også en rigtig dygtig spiller, som vi ser frem til at arbejde sammen med. Han er en mere klassisk 6’er, som er teknisk stærk og dygtig til at beskytte sit forsvar.

Svend Graversen evaluerer transfervinduet

– Vi har mange dygtige midtbanespillere nu. Vi så senest i Brøndby, at Anders Dreyer også kan spille positionen. Derudover har vi for eksempel Oliver Sørensen, Charles og Evander. Der er virkelig stor konkurrence og mange spillere, der finder sig godt til rette i centrum af banen. Det er hjertet på et fodboldhold, og man må sige, at vi virkelig er blevet styrket kvalitetsmæssigt.

– Det er sund konkurrence. Vi skal spille mange kampe og er med i tre turneringer, så vi får brug for alle spillere. Det er kun godt, at der er konkurrence om pladserne. Vi får mulighed for at rotere i nogle af kampene, så vi hele tiden har friske spillere på banen.

Byd den nye cheftræner velkommen

Søndag kl. 18.00 får Albert Capellas sin hjemmebanedebut som FCM-cheftræner. Ønsker du at tage plads på stadion og byde den nye mand i spidsen velkommen til det midtjyske, kan du skaffe din billet nedenfor.

Se billetinfo