Førsteholdet

Hosine Bility udlejes til islandsk fodbold

Den 20-årige australier skal have seniorerfaring hos Fram Reykjavik, som han skifter til på en syv måneder lang lejeaftale.

12/04/22
Jens Risom
Foto: Daniel Stentz

I 2019 kom Hosine Bility til FC Midtjylland fra den australske klub Croydon Kings og blev en del af U19-mandskabet på akademiet.

Sidste sommer blev den stærke forsvarsspiller rykket op i førsteholdstruppen, men skader har spoleret det meste af sæsonen. Nu er Bility kampklar igen, og han rykker til den islandske klub Fram Reykjavik på en lejeaftale frem til udgangen af oktober.

– Bility har haft en svær periode, hvor han har været hårdt ramt af skader. Heldigvis er han nu klar, og vi har set positive takter fra ham på træningsbanen her i foråret. Derfor er det den helt rigtige mulighed, at han nu bliver lejet ud til islandsk fodbold, hvor han forhåbentligt kan få en masse kampe, siger sportschef Svend Graversen.

– Han skal have seniorfodbold ind under huden, og det sker bedst med kontinuerlig spilletid. Det bliver spændende for Bility at prøve kræfter med den islandske liga, og vi ser frem til at følge hans udvikling, tilføjer Svend Graversen.

Hosine Bility var med det australske U23-landshold i den seneste landsholdstermin. Nu står han overfor sin seniordebut, som bliver i islandsk fodbold.

Fram Reykjavik er oprykkere til den bedste islandske liga, der begynder i påsken og slutter i oktober. Lejeaftalen løber frem til den 31. oktober.