Ekstra siddepladser frigivet
Køb billet til FCN-kampen her

Førsteholdet

Husker du? Tilbageblik på FCM’s første fem pokalfinaler

For sjette gang i klubbens historie er FC Midtjylland i pokalfinalen. Varm op til torsdagens brag med en tur ned af mindernes allé fra de første fem finaler.

24/05/22
Jens Risom
Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Efter sejre over Kjellerup, AaB, Brøndby og Vejle er FC Midtjylland klar til finalen i Sydbank Pokalen.

Den finder sted på torsdag på Brøndby Stadion, hvor FCM møder OB i den største enkeltstående kamp i dansk fodbold.

Vi benytter lejlighed til at se tilbage på de første fem pokalfinaler, FC Midtjylland har deltaget i.

Stolpe ud i 2003 og dyr udvisning i 2005

Blot fire år efter stiftelsen af klubben kvalificerede FC Midtjylland sig til den danske pokalfinale. Her stod Troels Bechs midtjyske mandskab overfor Michael Laudrups Brøndby-tropper.

Brøndby var foran 1-0 ved pausen i en kamp, som de blå-gule dominerede, men FCM var i anden halvleg tæt på at udligne ved to skud på træværket fra Frank Kristensen og Bo Hansen. Herefter lukkede Brøndby kampen med to sene scoringer, som sørgede for slutresultatet 3-0.

To år senere var det de samme to klubber, som tørnede sammen i Parken, og her kom FC Midtjylland nærmere sit første trofæ. I hvert fald var midtjyderne på sejrskurs efter en times spil i 2005, da Razak Pimpong scorede til 2-1 i et hæsblæsende opgør.

Et rødt kort til selvsamme Pimpong en håndfuld minutter senere vendte kampen, som Brøndby vandt 3-2 efter forlænget spilletid. Dermed måtte FCM for anden gang tage til takke med sølvmedaljer om halsen.

To nederlag til FC Nordsjælland i 2010 og 2011

Der skulle gå fem år, før FC Midtjylland igen spillede med om pokaltitlen i Parken. I 2010 blev det endnu engang afgjort i forlænget spilletid, da FC Nordsjælland vandt 2-0 og sikrede sig sin første titel nogensinde.

Året efter led FCM endnu engang en hård skæbne mod FCN, som denne gang slukkede de midtjyske titeldrømme med en scoring i overtiden. Mikkel Thygesen havde inden da udlignet til både 1-1 og 2-2, men det var ikke nok til at afholde FC Nordsjælland fra at trække det længste strå og vinde 3-2.

Femte gang var lykkens gang

Efter fire finalefusere og efterfølgende otte års ventetid kunne FC Midtjylland-fansene i 2019 igen tage til Parken for at støtte holdet i en pokalfinale. Endnu engang var modstanderen Brøndby, og endnu engang blev det en nervepirrende affære.

Kian Hansen bragte FCM foran tidligt i kampen, inden Brøndby udlignede efter 22 minutters spil. Der kom ikke flere scoringer i hverken den ordinære eller forlængede spilletid, og dermed skulle det hele afgøres på straffespark.

Det var i forvejen en følelsesladet dag for FC Midtjylland. Jesper Hansen vogtede det midtjyske mål på trods af på tragisk vis at have mistet sin lillebror blot en uge inden finalen. Awer Mabil havde tidligere på året mistet sin søster. På smukkeste vis blev de to vellidte FCM-spillere helte i straffesparkskonkurrencen.

Med to gode redninger sørgede Jesper Hansen for, at Alexander Scholz kunne sikre titlen på det sidste spark, efter Mabil havde scoret på sit forsøg. ‘Scholle’ var kold som is og bragte enorm jubel blandt de midtjyske fans, som omsider kunne se deres hold løfte pokaltitlen.

2019 var altså året, hvor FC Midtjylland vandt pokalturneringen for første gang. Genoplev den mindeværdige dag i et fyldigt sammendrag i videoen herunder.

Video: Den første pokaltitel

Nu har klubben muligheden for at gøre det igen, når FCM på torsdag kl. 15.00 møder OB på Brøndby Stadion i finalen i Sydbank Pokalen.

Se info og køb billet til pokalfinalen