Førsteholdet

Hvem er KAA Gent? Et kig på opstartens sidste modstander

Lørdag kl. 19.30 fløjtes sommeropstartens sidste træningskamp i gang, når FC Midtjylland gæster KAA Gent på Ghelamco Arena. Få her et indblik i hvilken modstander, der venter i sidste test forud for den nye sæson.

08/07/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Med under en uge til 2022/2023-sæsonens første opgør møder FC Midtjylland lørdag aften KAA Gent. Det er første gang i historien, de to klubber krydser klinger.

Kampen fløjtes i gang kl. 19.30 på belgiernes stadion, Ghelamco Arena, som har en kapacitet på 20.000 sæder. Der er tale om et af de nyere stadioner i belgisk fodbold, idet arenaen blev bygget i 2013.

Gent har spillet fire kampe i opstarten. Her er det blevet til to sejre og to nederlag. Belgierne har en træningskamp mere i udsigt efter opgøret mod FCM, før der venter holdet sin første betydningsfulde kamp mod Club Brugge i den belgiske Super Cup.

Belgisk pokalvinder

Ligesom FCM vandt Gent også sin hjemlige pokalturnering i fjor. Med en sejr efter straffesparkskonkurrence mod Anderlecht kunne de blå- og hvidklædte løfte trofæet for fjerde gang i klubbens historie.

Dermed er lørdagens opgør ikke blot den afgørende træningskamp for FCM, men også en duel mellem den danske og belgiske pokalvinder.

Pokaltriumfen betyder også, at belgierne træder ind i den afgørende playoff-runde til Europa League-gruppespillet. I sidste sæson deltog Gent også i et europæisk gruppespil – dengang Conference League – hvor holdet endte 1’er i sin gruppe. Endestationen i turneringen blev 1/8-finalen, hvor græske PAOK – som forinden havde slået FCM ud i 1/16-finalen – vandt med samlet 3-1.

FCM-islæt

Flere tidligere FCM’ere har også optrådt hos lørdagens belgiske modstander.

Tilbage i oktober 2018 solgte vi Jess Thorup, som indgik en treårig aftale med Gent. Af tidligere FCM-spillere med tilknytning til Gent kan nævnes Alexander Sørloth, der – efter sit rekordskifte til engelske Crystal Palace – optrådte på en lejeaftale hos belgierne.

I 2016 tog Gustav Wikheim den anden vej, da han først blev lejet og sidenhen købt fri af sin kontrakt hos Gent for at tørne ud i det midtjyske.

Træner og trup

Belgiske Hein Vanhaezebrouck har været træner for Gent siden 2020. Det er den 58-årige fodboldtræners anden periode i klubben, efter han også trænede holdet i et halvt år i 2009.

Gent-holdet besidder flere profiler, som er værd at holde øje med.

Dansker og tidligere Brøndby-spiller, Andrew Hjulsager, udgør en central del af holdet fra sin position på den offensive midtbane. Klubbens største stjerne er den marokkanske venstre kant, Tarik Tissoudali, som i sidste sæson scorede hele 21 mål i den belgiske række. Til slut kan også nævnes den alsidige wingback, Alessio Castro-Montes, som hyppigt har næstsidste fod på holdets scoringer.

Se kampen på Facebook

Lørdagens kamp kan streames direkte via Facebook. Der er kickoff kl. 19.30.

Livestream: KAA Gent – FCM