Førsteholdet

Hvem er Legia Warszawa? Et kig på playoff-modstanderen

Torsdag gælder det returopgøret i playoffrunden til Conference League, når Legia Warszawa venter i Polen. Lær morgendagens modstander bedre at kende her.

30/08/23
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

I morgen venter et europæisk brag, når Legia Warszawa byder op til kamp på Stadion Miejski kl. 21.00 i playoffrunden til Conference League.

Torsdagens modstander sluttede i fjor som nummer to i den polske Ekstraklasa og vandt samtidig pokalturneringen. Men hvad ved vi ellers om Legia Warszawa? Vi klæder dig på til en vigtig europæisk udfordring her.

Historie: Klubben blev stiftet i 1916, men det var først i midten af 1950’erne, at Legia blev transformeret til en af Polens absolutte tophold. Her indtraf både det første mesterskab og pokaltitel i 1955.

Trofæskab: Siden 1950’erne er det gået stærkt, og i dag kan Legia Warszawa bryste sig af 15 mesterskaber, 20 pokaltitler og fem polske Super Cups.

By: Med tilholdsted i den polske hovedstad Warszawa finder man en af Polens – måske endda Europas – mest dedikerede fanskarer. Warszawa rummer knap 1,8 millioner indbyggere og er en populær rejsedestination med sin beliggenhed i ‘hjertet’ af Europa.

Stadion: Stadion Miejski (officielle navn: Marshall Józef Piłsudski’s Municipal Stadium of Legia Warsaw, red.) ligger centralt i Warszawa. Med plads til 31.800 tilskuere og sin etablering helt tilbage i 1930 er det et af Polens mest ikoniske stadioner, der kombineret med Legias elektriske tilskuere har skabt flere ikoniske øjeblikke gennem historien.

Europæiske meritter: Legia Warszawa har leveret flere flotte europæiske resultater. I 1970 nåede man helt til semifinalen i den daværende European Cup (daværende Champions League, red.), i 1991 blev det ligeledes et semifinale-exit i UEFA Cup Winners’ Cup, mens holdet i nyere tid er nået til sekstendedelsfinalerne i Europa League i både 2012, 2015 og 2017.

Tidligere møder: Faktisk er det ikke første møde mellem FCM og Legia Warszawa. I 2015 mødte man polakkerne i Europa League gruppe D. På udebane tabte midtjyderne 1-0, mens man hjemme på MCH Arena sejrede med selvsamme cifre. Det var også FCM, der avancerede fra gruppen, mens Legia sluttede sidst.

Profiler: Der er et par interessante ansigter at pege ud i Legia-truppen. Portugisiske Josué er en af dem. Den 32-årige offensivspiller, som indimellem også er at finde på den centrale midtbane, scorede 12 ligamål i 22/23. I denne sæson er det blevet til to scoringer i fire Ekstraklasa-kampe. Derudover kan også nævnes 24-årige Bartosz Slisz, som huserer på den centrale midtbane og spiller på det polske landshold.

Cheftræner: Kosta Runjaic overtog trænersædet i Legia sidste sommer og førte i sin første sæson klubben tilbage mod fordoms styrke efter et katastrofalt 21/22. Den 52-årige cheftræner har et pointsnit i sin nuværende klub på 2,12 i 49 kampe. Runjaic dedikerer sig til en 3-5-2- eller 3-4-3-formation, hvilket også har været tilfælde i Legia-tiden.

Køb livestreaming

Returopgøret spilles på Stadion Miejski i Warszawa. Ønsker du at overvære opgøret hjemmefra, skal du altså købe adgang via Solidsport.

Streaming: Legia Warszawa v FC Midtjylland