Akademiet

I morgen trækkes der lod til UYL: Vi vil så langt som muligt

Tirsdag kl. 13.30 trækkes der lod til Domestic Champions Path-stadiet af Youth League. Her vil FC Midtjylland være at finde i bowlen, og akademichef Flemming Broe glæder sig til at følge lodtrækningen.

04/09/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

For syvende gang i historien skal FC Midtjylland spille UEFA Youth League – ungdommens svar på Champions League. Qua det danske U19-mesterskab i sidste sæson træder holdet ind i den såkaldte Domestic Champions Path, som er et knockoutstadie, hvor man møder andre europæiske ungdomsmesterhold.

Her trækkes der tirsdag kl. 13.30 lod til både 1.- og 2. runde, hvor FC Midtjylland kan blive parret med et hav af klubber fra alverdens nationer.

– Da vi blev dansk mester med U19 i sommer, var vi enormt glade for, at det lykkedes at hente det tiende mesterskab. Men det var den ene glæde. Den anden glæde var, at vi så frem til lige præcis Youth League – heriblandt lodtrækningen og de opgør, der efterfølgende kommer.

– Vores trænerteam, spillere og hele klubben glæder sig. Det er også noget, pressen har taget til sig og skriver om. På alle leder og kanter bliver det spændende, siger akademichef Flemming Broe.

– Vi tror på os selv

FC Midtjylland har en stolt historie i den prestigefyldte ungdomsturnering. Med 66 point i 31 kampe ligger midtjyderne på en 15. plads over flest genererede point i Youth League nogensinde. Ser man på de klubber, som har spillet minimum ti kampe i turneringen, har man det næsthøjeste pointsnit, 2,3 – kun overgået af Benfica.

– For det første er det en anerkendt turnerning – også af de allerstørste klubber rundt i Europa. Derudover er der kontant afregning; man spiller for at vinde, og der er virkelig noget kompetitivt i turneringen, hvor alle hold ønsker at komme så langt som muligt, siger Flemming Broe.

Der er sket stor udskiftning på det ældste akademihold over sommeren, og gennemsnitsalderen er faldet betragteligt sammenlignet med det hold, som blev dansk mester i fjor. Det ændrer dog ikke på ambitionerne.

– Det er klart, at vi har et ungt hold med seks-syv førsteårs-U19, som repræsenterer os i både U19 Ligaen og Youth League. Men det tager på ingen måde ambitionerne fra os. Vi har nogle dygtige spillere, som brænder for det her. Og uagtet hvad får de nogle fantastiske erfaringer med på vejen.

– Vi går målrettet efter at vinde kampene og komme så langt som muligt. Vi har en fantastisk historik i Youth League, og der er nogle ting at leve op til. Det bliver en stor udfordring, men vi tror på os selv, siger Flemming Broe.

Intensiv dækning af YL

Du kan altid klikke ind på fcm.dk, hvis du vil holde dig opdateret på FC Midtjyllands gøren og laden i 23/24-udgaven af Youth League.

Allerede tirsdag eftermiddag kan du blive klogere på midtjydernes kommende modstander, når lodtrækningen til 1.- og 2. runde er overstået.

Hold også øje med vores akademiside på Facebook, hvor der ligeledes kommer løbende indhold fra turneringen.