Førsteholdet

Ikke godt nok: To sidste kampe er “must wins”

"Alle gør deres bedste og giver alt, men lige nu mangler vi den sidste kvalitet, og det er selvfølgelig ikke godt nok," fortæller Kristoffer Olsson blandt andet.

08/11/22
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

– Vi spiller en god kamp i torsdags, og det er det niveau, vi ønsker at ramme hver gang. Vi skal kunne klare at spille både Europa og Superliga på samme tid, så der er ingen undskyldninger, lød det fra Kristoffer Olsson efter mandagens slutfløjt mod FC Nordsjælland.

En kamp som endte 0-0 mod 3F Superligas aktuelle førsteplads. Resultatet skuffer dog den 27-årige midtbanespiller, der fortsat ønsker at levere bedre præstationer sammen med holdet.

– Hvis man skal være ærlig, har vi haft et lille dyk præstationsmæssigt efter en rigtig god periode. Når vi vinder, er det ikke altid så vigtigt, om alt det, vi træner på, sidder i skabet. Men lige nu, hvor vi ikke får resultaterne i ligaen, er det tydeligt, at vi skal forbedre os.

– Fans og andre folk omkring skal vide, at det her ikke handler om mangel på energi. Alle gør deres bedste og giver alt, men lige nu savner vi den sidste kvalitet, og det er selvfølgelig ikke godt nok.

– Samtidig kan man sige, at vi alligevel tager point mod det hold, som ligger nr. 1 og holder vores andet cleansheet i træk. Men når man ved, hvilket topniveau vi kan ramme, gør sådan en aften det endnu mere frustrerende, fortæller Kristoffer Olsson.

Bud på forbedringer

Den svenske landsholdsspiller er ikke i tvivl om, hvor holdet blandt andet kan forbedre sig. Han har særligt fokus på omgangen med bolden og de omstillinger, midtjyderne tilspiller sig via. et til tider højt pres.

– Vi skal være bedre på bolden og lære i hvilke perioder af kampen, vi kan hvile mere i boldbesiddelsen. Det her var den sidste hjemmekamp i meget lang tid, så det gør ondt ikke at levere.

– I perioder har vi vist, at vi kan vinde bolden højt oppe i vores pres, men tit mangler den sidste afgørende pasning, før vi bliver helt farlige. Bliver vi bedre i de situationer, kommer vi til at score flere mål.

Der er nu to kampe tilbage af efterårssæsonen, før klubfodbolden går på hæld som følge af VM 2022. Allerede torsdag venter et derby mod Viborg i DBU Pokalen – den perfekte anledning til at svare tilbage, fortæller Kristoffer Olsson:

– Det er hårdt, men der er en ny dag i morgen. Vi fokuserer på torsdagskampen mod Viborg, og det er positivt, at vi allerede snart får mulighed for at kæmpe os tilbage. Det er op på hesten igen i de to kampe, som er tilbage, fordi de skal vindes. Det er to must wins i en klub som FC Midtjylland.