Klubben

Intensivt arbejde får MCH Arena klar til lørdag

I disse dage arbejdes der hårdt på at få MCH Arena klar til lørdag, hvor AGF kommer på besøg i 3F Superliga. Der skal blandt andet anlægges en ny bane, efter VM i ridesport er løbet af stablen.

18/08/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

Siden søndag aften, hvor VM i ridesport havde sin afslutning, er der blevet arbejdet hårdt på at gøre MCH Arena klar til igen at kunne huse dansk topfodbold.

Som en del af det nu afsluttede ridearrangement har den gamle fodboldbane været dækket til med gummimåtter og 18 centimeter specialsand.

Frem mod lørdag skal bruges på at få alle de faciliteter, som gør sig gældende på et fodboldstadion, op igen. Det dækker blandt andet LED-bander og bølgebrydere på tilskuerpladserne, mens rullegræs også skal lægges ud.

– I løbet af torsdag aften bliver vi færdige med at lægge rullegræs på banen. Herefter skal vores greenkeeper i gang med at placere målene, kridte banen op og lægge fyld ned i alle revner. Dernæst skal banen have lov til at sunde sig en smule, siger marketing- og supportdirektør i FCM, Preben Rokkjær, og fortsætter:

– Der er blevet arbejdet i døgndrift siden søndag aften på at få banen klar. Vores greenkeeper har sagt, at det nye rullegræs er noget af det bedste, han har set. Måske vil alt ikke være helt genkendeligt, men banen kommer til at være klar. Vi når så meget som overhovedet muligt frem mod lørdagens kamp.

Ny hybridbane mod Viborg

Med afslutningen af VM i ridesport nærmer den nye hybridbane sig også at kunne se dagens lys. Denne kombination af naturgræs og kunstfibre forventes, at stå klar til hjemmekampen mod Viborg FF i uge 39.

– Sidste sommer lavede vi fundamentet til at kunne anlægge en hybridbane. Vi fik placeret alt det dræn, som skal være under banen, og vi fik efterfølgende lagt et græstæppe på, som har ligget der indtil nu, fortæller Preben Rokkjær og fortsætter:

– På den måde har vi ikke skulle bruge unødig lang tid midt i sæsonen på at ændre banen. I den næste landskampspause får vi syet nylon ned i plænen, som skal være med til at støtte rødderne og græsset, således at vi får optimale forhold for plænen. Herefter står vores hybridbane klar.

Anderledes parkeringsforhold

Også parkeringsforholdene kommer til at være anderledes lørdag.

– Dele af P5, som er den store parkeringsplads bag Faxe Kondi-tribunen, er fyldt op med forskellige ting fra VM i ridesport, siger Preben Rokkjær, der dog forsikrer om, at der nok skal være plads til alle.

– Vi etablerer nogle midlertidige parkeringsforhold, og op til kampen kommer vi til at sende information ud til alle billetkøbere med forklaringer om, hvor man skal parkere.

Billetsalget til opgøret mod AGF er for længst begyndt, og nedenfor kan du sikre dig adgang til det vigtige opgør i 3F Superliga. Frem mod torsdag er der solgt knap 9.000 billetter.

Se billetinfo