Klubben

Isa Musa | Den Nigerianske Drøm

I en ny video giver FC Midtjylland et unikt indblik i klubbens arbejde med nigerianske spillere, når Jonas Dal og 18-årige Isa Musa åbner op om vejen fra Afrika til Danmark og de kulturforskelle, som her følger med.

19/04/23
Christian Rothausen
Foto: FC Midtjylland

I en ny video zoomer FC Midtjylland ind på klubbens arbejde med nigerianske spillere, når den 18-årige offensivspiller, Isa Musa, samt Jonas Dal, der er ansvarlig for samarbejdet med FC Ebedei, giver et indblik i alt lige fra kulturforskelle og rekruttering til hverdagen som ung nigerianer på den midtjyske hede.

– Jeg kan næsten stadig ikke tro på, at jeg er kommet hertil. Det er noget, jeg har drømt om, og lige pludselig står jeg her i Danmark, siger Isa Musa.

Den stærke og hurtige offensivspiller kom til klubben for blot få måneder siden, og han husker derfor tydeligt overgangen fra Nigeria til det kolde Midtjylland:

– Jeg har stadigvæk ikke vænnet mig til vejret. Det kan være iskoldt, og nogle gange sner det også.

I Danmark måtte Isa Musa gennemleve den kolde danske vinter – en stor kontrast til selv minimums-temperaturen i den centrale del af Vestafrika. Oveni dette en helt anderledes kultur, nyt sprog og jagten på et gennembrud i FCM.

Store kulturforskelle

– Temperaturerne er i gennemsnit 25 grader i FC Ebedei. Der er altså forskel på at stå og træne i Ikast i snevejr fremfor at træne i Nigeria i bagende solskin, fortæller Jonas Dal.

I videoen kan du høre endnu mere fra Jonas Dal, der også fortæller om en specifik historie, hvor en tidligere FC Ebedei-spiller endte med sin cykel på den herningensiske motorvej.

– Cykler på en motorvej er naturligvis et no-go. Det er det altså ikke i Nigeria, og derfor oplevede vi igen et kultursammenstød her, fortæller Jonas Dal.

Videoen kan ses nu, og du finder den øverst i denne artikel eller på FC Midtjyllands YouTube-kanal.