Kampprogram

Isaksen: Næsten intet bedre end MCH Arena

I ti år har Gustav Isaksen driblet forsvarsspillere rundtosset i FCM-regi, og lørdag venter der endnu en betydningsfuld kamp for 3F Superligatopscoreren.

01/06/23
Frits Nielsen
Foto: Daniel Stentz

Artiklen, du kan læse her, er en del af lørdagens kampprogram, som du kan anskaffe dig på MCH Arena før kampstart. Her er der optaktsartikler, statistik, seneste nyt fra akademiet, og så får du et lod i pausekonkurrencen Halftime Hero.

Kampprogram FCM v OB

Gustav Isaksen var kun 12 år, da han kom til Herning Fremad fra Roslev IK, og sidenhen er talentet blomstret. Lørdag mod OB går han ind til opgøret som en af holdets ubestridte stjerner på tærsklen til et udlandskifte. Med sig kan Isaksen meget vel tage prisen som topscorer i 3F Superliga. Før weekendens kamp har han scoret 17 mål.

– Det vil da være prikken over i’et, og slet ikke noget, jeg havde forventet. Men det er noget, jeg vil være både stolt og glad over, siger Gustav Isaksen.

Minderne fra MCH Arena

Hver eneste gang, Gustav Isaksen løber ind på MCH Arena, bliver han mindet om de mange minder og nogle fantastiske fans på stadion.

– Der er næsten ikke noget bedre. Fansene kommer hele tiden med gode tilråb, og stemningen på stadion er bare blevet bedre år efter år.

Det er også på MCH Arena, han mindes nogle af sine helt store oplevelser. Han fik debut mod Brøndby, da han blev skiftet ind efter en times spil. Han spillede fantastisk mod Lazio, og han husker tydeligt Youth League-kampen mod Manchester United, hvor FCM vandt 3-1, og han scorede to gange.

– Men jeg husker også en anden kamp mod Brøndby, hvor vi vandt 1-0. Jeg kom ind i 2. halvleg, og blev først løbet ned af Andreas Maxsø, som bare sagde: “Rejs dig op, 45.” Ja, han kaldte mig ved nummer. Heldigvis scorede jeg sejrsmålet til 1-0 lige efter, griner Gustav Isaksen.

Den frie rolle

Der har været mange trænere i Gustav Isaksens karriere. I dag hedder træneren Thomas Thomasberg, og Isaksen befinder sig godt med Thomasbergs idéer. Og formationerne eller antal angribere tænker han ikke så meget over.

– Når først kampen er i gang, er det lige meget. Jeg har fået besked på, at jeg må spille nogenlunde frit. Eneste krav er, at jeg skal være inde i feltet, når der kommer indlæg. Så det er jo luksus, fortæller Gustav Isaksen før OB-kampen.

Men de mange kampe i Europa er ikke glemt, og han håber, han kan være med til at spille FCM i Europa til den kommende sæson. Det kræver mindst uafgjort lørdag og en sejr over nummer fire fra Mesterskabsspillet fredag den 9. juni på udebane.

– Det vil være en fed afslutning på sæsonen, fordi de europæiske kampe er noget specielt for alle. Der er en anden stemning og et andet pres, siger Gustav Isaksen.

Mange har hjulpet

I det hele taget er Gustav Isaksen både glad, men også taknemmelig for sine hidtidige ti år under FC Midtjyllands vinger.

– Klubben betyder så meget for mig. Både i min uddannelse og min måde at være på. Der har hele tiden været personer, som har hjulpet mig på vej. Har jeg været ’nede’ eller ude på et sidespor, har der været nogen til at få fokus tilbage på fodboldbanen, fortæller han.

I den forbindelse nævner han Mads Buttgereit – i dag tilknyttet det tyske landshold – som trænede Isaksen i Herning Fremad, da han var 14 år.

– Han lærte mig rigtig meget, men ikke mindst gav han mig en tro på mig selv, siger Gustav Isaksen.

En tro, der er nødvendig for enhver, der vil frem i fodboldverdenen, og som Isaksens første træner i Herning Fremad for ti år siden og nuværende scout i FCM, Niels Peter Iversen, husker mødet med drengen fra Roslev:

– Gustav Isaksen er en glad dreng. Dengang lyste det også ud af ham, at han elskede at spille fodbold. Og glæden er vigtig, hvis man vil nå langt i den her verden.