Vejle besøger MCH Arena
Billetsalget er startet

Akademiet

Islandsk stortalent forlænger med fem år

Daníel Freyr Kristjánsson skriver under på en ny femårig aftale i FC Midtjylland. Den 18-årige islænding er i rivende udvikling, og han skal nu bygge yderligere på sit spil.

25/09/23
Christian Rothausen
Foto: William Marinus Vingtoft

Sidste sommer kom Daníel Freyr Kristjánsson til FC Midtjylland fra Stjarnan i hjemlandet.

Godt og vel et år senere underskriver han en ny femårig aftale efter en periode, hvor han har taget store skridt i sin udvikling via en omskoling til venstre back på det guldvindende U19-mandskab.

– Daniel er en dygtig, ung spiller, som besidder den islandske mentalitet, vi så godt kan lide. Derudover er han en dygtig, klog fodboldspiller, som laver mange assists og kan spille flere forskellige positioner, siger vicesportschef Kristian Bach Bak og fortsætter:

– Han har store spidskompetencer på bolden, og hvis han kan lægge yderligere på, bliver han for alvor en spændende spiller. Han har bevist, han er en, vi skal tro på, og det glæder vi os til at komme i gang med.

– Daniel kan meget af det, vi sidder og kigger på, når vi scouter. Han har nogle gode tal; laver assists og er aktiv på modstanderens banehalvdel. Vi ønsker, han laver flere mål, men det kan han komme til. Han har en fod, som få har, og han ser spillet på imponerende vis. Det er nogle ting, der er svære at træne, og nu skal han lægge fysik og duelstyrke på.

– En drøm der går i opfyldelse

Den talentfulde venstreback, som har spillet 22 kampe på diverse islandske ungdomslandshold – senest U19-landsholdet – udtrykker stor glæde over at have sat krusedulle på en ny aftale i det midtjyske.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har kun været her i et år, så jeg er stolt over allerede at være blevet tilbudt en ny kontrakt, siger Daníel Freyr Kristjánsson og fortsætter:

– Nu vil jeg fortsætte med at udvikle mig hver eneste dag. Mit mål er at bryde igennem på førsteholdet og få så meget erfaring som muligt.

Den assiststærke islænding ser positivt på omskolingen til venstreback, og han ser frem til at vise sig frem på positionen, når U19 træder ind i UEFA Youth League i start oktober.

– Jeg har spillet pladsen tidligere på landsholdet, og jeg har altid vidst, at jeg på et tidspunkt skulle spille fast på den position. På et angribende hold som Midtjylland, hvor backsne skal meget med frem, føler jeg mig godt tilpas.

– Vi har et godt omdømme i Youth League, og vi vil nå så langt som muligt i turneringen. Nu skal vi snart til Portugal og spille den første kamp (Famalicão venter i 1. runde, red.), og vi tager derned for at vinde.

Famalicão bliver første modstander i Youth League