Førsteholdet

James: God følelse at spille

Manjrekar James var i kampen mod Randers afleveringssikker og bidrog til endnu et clean sheet. Den canadiske midterforsvarer er glad for at være på banen og ser frem mod resten af efteråret.

27/09/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

I de to seneste spillerunder har Manjrekar James været en central del af den defensiv, der har holdt buret rent. Med stor styrke i duelspillet er den canadiske stopper med til at lukke af, og i går leverede James også en yderst afgørende blokering. Vito Hammershøj-Mistrati var fri foran mål, men en næsten flyvende James fik afværget faren.

– Vi er glade for at holde målet rent. Vi arbejdede hårdt hele vejen igennem på trods af mindre fejl, men alle havde hinandens ryg, så det var fedt med endnu et clean sheet, fortæller Manjrekar James, der vandt 67% af sine dueller i opgøret mod Randers.

Det var altså anden 3F Superligakamp, hvor Manjrekar James spillede hele kampen i midterforsvaret. Udover de nul indkasserede mål er han også tilfreds med at bidrage på banen.

– Det er en god følelse at spille to kampe i streg. Jeg prøver at bygge på hver eneste dag, og kampe hjælper selvfølgelig med at få det bedste ud af mig. Det er den bedste måde at forbedre sig, og jeg satser på, at udviklingen fortsætter, pointerer den canadiske stopper.

God dag på bolden

I den offensive del af spillet var James også involveret, og især spillet med bolden forløb fortrinligt. 87% af afleveringerne fra Manjrekar James ramte en medspiller, og det var kun marginalt lavere end dagens bedste FCM’er på den front, Frank Onyeka. Til gengæld gik 45% af James’ afleveringer fremad i banen i forhold til 11% fremadrettede pasninger fra Onyeka.

Disse statistikker fremgår af livecenteret til alle FC Midtjyllands kampe, som er en ny funktion på fcm.dk. Her er det muligt at dykke ned i meget mere end blot ’Expected Goals’ – både under og efter kampen.

– Jeg kan godt lide at slå lange diagonaler, og jeg træner dem meget. Jeg forsøger at have de lange afleveringer som en del af mit spil, så det er dejligt, når de sidder der, bemærker Manjrekar James.

Netop en diagonalbold var også i spil ved FCM’s enlige mål mod Randers. Angrebet blev nemlig startet af en lang tværaflevering af Manjrekar James fra højre mod venstre. Herfra førte fine kombinationer bolden til Bozhidar Kraev, der scorede et fint mål.

Der venter FC Midtjylland et fortsat tætpakket kampprogram med syv europæiske midtugekampe i løbet af efteråret. Samtidigt kører 3F Superligaen for fuldt tryk, så der bliver brug for hele truppen. James er klar til at gøre sit, og han glæder sig til den kommende periode.

– Jeg glæder mig meget til resten af efterårssæsonen, hvor jeg håber at kunne bidrage med så meget som muligt på banen. Vi har et godt sammenhold i truppen og gør alt, hvad vi kan for at levere gode præstationer, og der venter en spændende sæson, understreger 27-årige Manjrekar James.