Kampprogram

Jan Mølby godkender FCM’s indsats

Liverpool-legenden Jan Mølby advarer mod at tro, at Liverpool ikke tager kampen mod FC Midtjylland seriøst.

09/12/20
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Hvad er din vurdering af FC Midtjyllands præstation i Champions League?

– Generelt synes jeg, FCM er vokset med opgaven. Det er første gang, de er med, og de har fået point. De har scoret, og det er vigtigt. Det er nemt at være kritisk, men bag resultaterne har det været rimeligt, vurderer Jan Mølby, Liverpool-legende med 292 kampe for The Reds.

Jan Mølby er i dag blandt andet ekspertkommentator hos NENT og understreger, at FC Midtjylland er havnet i en gruppe, hvor der ikke er modstandere til, at FCM kan blive nummer 3.

– Liverpool er fra den absolut øverste hylde. Ajax er rigtig gode og var helt fremme i Champions League for to år siden, og Atalanta har et fremragende hold. Det er en utrolig svær gruppe, påpeger Jan Mølby.

Nu har gruppen tilmed udviklet sig således, at Liverpool før det sidste opgør på Arena Herning har vundet gruppen. Ajax og Atalanta spiller om andenpladsen, og spørgsmålet er, om det giver FC Midtjylland en større chance for point tirsdag aften mod Liverpool.

– Liverpool kommer til Danmark med det meste af truppen. Nok med nogle af stjernerne på bænken, men tag ikke fejl, for når først man stiller op på Klopp’s hold, så spiller man med stolthed og hårdt arbejde. Vær heller ikke i tvivl om, at det er seriøst, for ellers får spillerne det at vide både på banen eller i pausen, lyder det advarende fra Jan Mølby med henvisning til træner Jürgen Klopps indstilling.

Jürgen Klopp styrer

Med tyskeren Jürgen Klopps ankomst til Anfield i 2015 er meget ændret i Liverpool FC.

– Spillemæssigt kom han med indstillingen om at spille med 200 km/t og presse modstanderne overalt. Han fik opgaven at rydde op i truppen, og udvikle den til sin egen stil. Da Liverpool så kom i Champions League fik de penge til at investere, og Liverpool har de sidste par år ramt transfermarkedet rigtig godt.

– Defensiven kunne de ikke løse i klubben uden at købe, så der er købt forsvarsspillere og målmand, og det var pengene fra Champions League, der gjorde det muligt, pointerer Jan Mølby.

Han mener også, at det har været meget vigtigt for succesen, at klubbens ejere har givet Klopp tid til at implementere både stil og nye spillere.

– Alle troede på projektet. Klopp fik tid, og han vidste, at han ikke var presset, forklarer Jan Mølby.

Forløsning efter 30 år

Nu er Liverpool FC så for alvor tilbage på både den engelske og internationale scene. Den gamle indstilling om at vinde alt har atter fået grobund overalt i Liverpool.

– I dag forventer alle, at Liverpool FC vinder det hele. Først og fremmest Champions League og Premier League, fastslår ’The Great Dane’, som i sine første 6 sæsoner i den røde trøje vandt 3 mesterskaber og 3 pokalturneringer.

Det er den indstilling, der latent har ligget i hele Liverpool FC’s over 100 år gamle historie, men efter 30 år uden mesterskab, var det ifølge Mølby en forløsning uden lige, da Liverpool i sommer igen vandt Premier League.

– Det var en forløsning for hele byen. Efter 30 års jagt bliver det ikke større. Det var anderledes, selvom det naturligvis var trist, at det ikke kunne opleves på stadion (grundet COVID-19, red.). Men vi fik mesterskabet. Vi fik lukket et eller andet efter 30 år, lyder det med letteste i stemmen fra Jan Mølby.

Kampprogram: FCM – Liverpool

Følg kampen

Der er kampstart på MCH Arena kl. 18.55. Du kan se kampen direkte på TV3+ og Viaplay med optakt fra 17.30 eller følge opgøret i tekst på FC Midtjyllands Twitter.

Som altid er der masser af statistisk indsigt at hente i matchcentret på fcm.dk og i FCM-appen, mens TV Midt Vest laver optakt fra 15.30-17.30 med besøg af flere prominente gæster.