Førsteholdet

Japhet Sery Larsen efter debut: Sindssygt fedt

Japhet Sery Larsen fik i dagens kamp mod Horsens sin debut på førsteholdet i FC Midtjylland. Det var forsvarsspilleren naturligvis glad for, og han satser på at vise endnu mere i efteråret.

04/10/20
Jens Risom
Foto: Getty Images

Søndagens opgør i Horsens bød på debut til endnu en akademispiller. Der er tale om Japhet Sery Larsen, som cirka 20 minutter før tid erstattede Alexander Scholz i midterforsvaret.

– Det er sindssygt fedt at få debut. Det har været en drøm for mig lige siden, jeg startede på U17-holdet. Det er jo noget, jeg har ventet på og set frem til, så jeg er utroligt glad for at komme ind i dag, pointerer Japhet Sery Larsen.

Debuten giver bare mere blod på tanden hos den unge forsvarsspiller, der går efter flere kampe i løbet af efteråret.

– Jeg håber på at bidrage med endnu mere i løbet af efteråret. Jeg har trænet godt med truppen i lang tid og føler, at jeg kan konkurrere med de tre andre i midterforsvaret. Der kommer en masse kampe, så det handler jo om at byde sig til, når man får chancen, lyder det fra dagens debutant.

Japhet Sery Larsen kom til FC Midtjyllands akademi som 15-årig. Han var anfører, da FCM blev danske U19-mestre i 18/19-sæsonen og spillede sig frem til kvartfinalen i Youth League efter sejre over blandt andre Manchester United og Roma. I sidste sæson var han udlejet til Brentford.

Afsted med U21

På trods af debuten kunne smilet godt gemmes væk, når talen faldt på dagens resultat. Den uafgjorte kamp var ikke tilfredsstillende.

– Resultatet er selvfølgelig skuffende. Når vi er foran 2-0 skal vi jo have de tre point med hjem, bemærker den 20-årige forsvarsspiller.

– Jeg er god til at læse spillet og har en god placeringsevne, fortæller Japhet Sery Larsen adspurgt til sine spidskompetencer. Han fremhæver i øvrigt sine lederevner, som han også vil gøre brug af på seniorniveau.

Japhet Sery Larsen rejser nu til landsholdssamling med det danske U21-landshold, som skal møde Malta og Finland. Forsvarsspilleren har optrådt tre gange tidligere på U21-landsholdet.

Stort tillykke med førsteholdsdebuten til Japhet Sery Larsen.