Førsteholdet

Jens-Lys Cajuste solgt til Stade de Reims

Efter 79 kampe i FC Midtjylland tager den svenske midtbanedynamo næste skridt i karrieren, når han fremover skal tørne ud for Reims i Ligue 1.

10/01/22
Jens Risom
Foto: Getty Images

Da Jens-Lys Cajuste kom til FC Midjtylland i sommeren 2018, var der ikke mange, som kendte den dengang 18-årige midtbanespiller.

Siden har den dynamiske svensker for alvor slået sit navn fast i den danske 3F Superliga, men også på den internationale scene, hvor han har optrådt i både Champions League og Europa League for FCM og til sommerens EM-slutrunde for Sverige.

Sportschef Svend Graversen er stolt af Cajustes udvikling i løbet af de seneste tre og et halvt år.

– Det har fra dag ét været en fornøjelse at følge Jens’ udvikling i FC Midtjylland. Han kom til FCM med et dedikeret og ihærdigt mindset, og det har han holdt fast i hele sin tid i klubben. Han udviklede sig hurtigt til at blive en profil på vores hold, og han har en kæmpe aktie i vores tredje mesterskab og Champions League-eventyret i 2020, siger Svend Graversen.

Han roser samtidig scoutingteamet, som i 2018 fandt en usleben diamant i den svenske klub Örgryte.

– Med til historien om Jens skal der også lyde en stor ros til Ove Pedersen og scoutingteamet, som så hans talent og potentiale lang tid før, at andre klubber fik øjnene op for ham. At Jens nu står som et af klubbens største salg nogensinde, gør kun fortællingen endnu bedre, lyder det fra Svend Graversen, som afslutter:

– Det er en enormt dygtig fodboldspiller, vi sender videre i karrieren, og vi har været privilegerede at have ham i klubben. Han er klar til at tage skridtet til Ligue 1, hvor vi har fået en god aftale i stand med Reims. Nu glæder vi os til at følge Jens i sin videre karriere på både klub- og landsholdsplan.

Jens-Lys Cajuste fik debut for FC Midtjylland i august 2018, og siden er det blevet til i alt 79 kampe og to scoringer i FCM-trøjen.

Cajustes endelige gennembrud kom i 19/20-sæsonen, hvor svenskerens dynamiske drev og elegante spil med bolden hurtigt blev toneangivende på FC Midtjyllands midtbane.

Udviklingen fortsatte i den efterfølgende sæson, hvor Cajuste og FC Midtjylland spillede sine første kampe i Champions League, mens han ligeledes fik debut på det svenske A-landshold. Midtbanespilleren ser tilbage på nogle gode år i klubben.

– Det er vigtigt for mig at sige tak for nogle gode år til fansene og alle folk i og omkring klubben. Jeg har nydt min tid i FC Midtjylland, og særligt de store præstationer med mesterskabet og Champions League i 2020 kommer jeg til at huske. Jeg ønsker klubben alt det bedste, siger Jens-Lys Cajuste.

Nu er det altså Stade de Reims, som får glæde af den 22-årige midtbanespiller. Den nordfranske klub ligger i øjeblikket på 14. pladsen i Ligue 1.

FC Midtjylland ønsker Jens-Lys Cajuste alt det bedste fremover.