Førsteholdet

Jesper Hansen takker af i FC Midtjylland

Efter fire flotte år med fremragende præstationer mellem stængerne og tre trofæer i FC Midtjylland skifter Jesper Hansen til AGF.

17/06/21
Jens Risom
Foto: Getty Images

Jesper Hansen rykker østpå, hvor han fremover skal vogte målet i AGF. Det sker efter fire sæsoner i FC Midtjylland, hvor den 36-årige keeper har spillet 155 kampe.

Sportschef Svend Graversen har kun roser til overs for Jesper Hansen, når han ser på målmandens tid i FCM.

– Vi har fundet en rigtig god løsning for alle parter, og vi er glade for, at Jesper har fået en god aftale med AGF. Jesper har gennem alle fire år været en yderst vellidt og meget respekteret person, som vi har været utroligt glade for i hele forløbet, understreger Svend Graversen.

Et af de mest mindeværdige øjeblikke i keeperens FCM-tid må siges at være den meget følelsesladede pokalfinale for to år siden, hvor Jesper Hansen kort forinden havde mistet sin bror.

– Vi husker alle sammen den meget specielle og fantastiske aften i pokalfinalen i 2019 efter alt det, Jesper havde været igennem på det tidspunkt. Det glemmer man aldrig, og det vidner om, hvilken spiller og hvilket menneske han er, siger Svend Graversen.

I løbet af de fire seneste år har Jesper Hansen været med til at vinde to mesterskaber og en pokaltitel samt sikringen af FC Midtjyllands første deltagelse i Champions League.

– Hans gode præstationer på banen har i den grad bidraget til de tre titler, vi har vundet i hans tid i klubben, og han har været en stærk personlighed i truppen. Der skal lyde en kæmpe tak for hans indsats i FCM, og vi ønsker ham og hans familie al muligt held og lykke i fremtiden, lyder det fra Svend Graversen.

– De fire bedste år i min karriere

Den vellidte målmand ser også selv tilbage på en god tid i FC Midtjylland.

– Det har været de bedste fire år i min karriere med top 2-placeringer i alle sæsoner, tre titler og en stor oplevelse i Champions League. Alt i alt en fantastisk rejse. Den stoppede brat, men når man kigger væk fra det, vil jeg tænke tilbage på en helt igennem fantastisk tid i Midtjylland, siger Jesper Hansen og fortsætter:

– Der er så mange gode mennesker i staben, og jeg har haft en masse fantastiske holdkammerater. Jeg er meget taknemmelig for de oplevelser og de relationer, jeg har fået i klubben, og det vil jeg aldrig glemme.

59 gange formåede Jesper Hansen at holde rent bur i sine 155 kampe i FC Midtjylland. I 2019 vandt han Det Gyldne Bur, og generelt har målmanden lagt et højt niveau for dagen.

– Jeg kom til Midtjylland på et godt tidspunkt i min karriere og tog hurtigt et skridt op. Det har været fedt at spille på et tophold, hvor jeg også har haft gode holdkammerater, som har hjulpet mig til at levere på et højt niveau, lyder det fra 36-årige Jesper Hansen, som også er taknemmelig for fansenes støtte gennem de fire sæsoner.

– Fansene har betydet sindssygt meget for mig, og det har været dejligt at mærke deres støtte til holdet og mig personligt. Det har jeg sat stor pris på, og jeg kommer til at huske de oplevelser, de har været med til at give os.

Fremover bliver Jesper Hansen altså konkurrent til FC Midtjylland, som han alligevel ønsker alt det bedste.

– I fodboldverdenen går det stærkt. Det er nye tider for mig, hvor der venter en ny spændende udfordring, men jeg vil ønske Midtjylland al held og lykke, og så ses vi jo om ikke så længe til et par fede og drabelige opgør i 3F Superliga, afslutter Jesper Hansen.

Første møde mellem Jesper Hansens nye klub og FC Midtjylland er allerede den 1. juli, når det gælder en træningskamp i Aarhus. I 3F Superliga besøger AGF MCH Arena den første weekend i oktober.

FC Midtjylland takker Jesper Hansen for indsatsen og mange gode minder, og der skal lyde et ønske om alt det bedste i fremtiden.