Førsteholdet

Joel Andersson før Lyngby: – Lige så vigtig som en kamp i slutspillet

Joel Andersson ser frem til fredagens opgør mod Lyngby Boldklub, som skal kickstarte en god stime i 3F Superliga.

04/08/22
Christian Rothausen
Foto: Getty Images

FCM møder fredag aften Lyngby Boldklub i 4. runde af 3F Superliga. Nyoprykkerne står noteret for ét point efter tre kampe i Danmarks bedste fodboldrække.

Ikke desto mindre plejer det ikke at være ligetil, når ‘Ulvene’ gæster Lyngby Stadion. Sidste opgør på udebane mod Lyngby tilbage i marts 2021 endte med en 2-0-sejr til sjællænderne.

Den 25-årige højreback Joel Andersson sætter ord på vigtigheden af en god præstation fredag aften.

– Jeg forventer mig, at det bliver en hård kamp. Lyngby spiller med trebackkæde og wingbacks, og derfor kunne det meget vel blive en kamp, hvor mand mod mand-duellerne bliver afgørende over hele banen, siger Joel Andersson og fortsætter:

– Vi skal vinde vores dueller, og det bliver noget af det vigtigste. Derudover skal vi arbejde sammen som hold og være kyniske foran deres mål.

– Kampen i morgen er lige så vigtig som de fem sidste opgør i Mesterskabsspillet. Man er nødt til at være klar til hver kamp og gøre alt for at vinde. Vi ønsker at have flere point i ligaen, og i morgen er første skridt i jagten på at få det.

Intensivt kampprogram

Joel Andersson er startet inde i alle midtjydernes kampe hidtil denne sæson. Efter flere år i FCM med europæisk fodbold har den svenske landsholdsspiller erfaret, hvordan man bærer sig ad med at navigere i de mange kampe.

– Jeg tror, det er meget individuelt, hvordan man sørger for at holde sig i en fysisk god forfatning i det hektiske kampprogram. For mig handler det mest om at spise og drikke det rigtige, mens søvnen også betyder en del.

– Fysisk har jeg det fint, og jeg føler mig frisk og klar til kampen i morgen, siger Joel Andersson.

Med en sejr fredag vil FCM komme op på seks udesejre i træk i 3F Superliga, og holdet vil dermed være godt på vej til at nå den klubrekord, som fandt sted i juli 2020, hvor ‘Ulvene’ opnåede hele 11 triumfer på udebane i streg.

Tag med til Lyngby

Ønsker du at tage med til Lyngby Stadion og støtte drengene i jagten på tre point, kan du skaffe dig adgang til away-tribunen sammen med andre fremmødte Midtjylland-fans. Kampen starter kl. 20.00.

Find info og køb dine billetter nedenfor.

Se billetinfo