Førsteholdet

Jonas Lössl forlænger med FC Midtjylland

Jonas Lössl har skrevet under på en forlængelse, der holder den tidligere akademispiller og nuværende førsteholdsmålmand i klubben indtil sommeren 2026.

22/02/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Med 189 kampe og 66 cleansheets i FCM har Jonas Lössl allerede skrevet sig ind i de midtjyske historiebøger. I fremtiden kan han meget vel udbygge statistikken, idet den 34-årige målmand har skrevet under på en ny aftale.

Det glæder sportschef Svend Graversen, som har kendt Jonas Lössl gennem mange år – først som ung på akademiet og sidenhen som erfaren førsteholdsspiller, der har været ude i Europa og sidenhen vendt tilbage til FC Midtjylland.

– Vi er enormt glade for at lave en forlængelse med Jonas. Han har taget hele vejen op gennem akademiet, og han har stor indflydelse på der, hvor vi i dag står som klub. Aftalen sikrer, at vi nu har papir på en erfaren og dygtig målmand de næste tre år, siger Svend Graversen og fortsætter:

– Han har en central rolle i den nuværende trup, hvor han med sit vindende væsen og lederegenskaber er et vigtigt bindeled mellem både vores unge spillere, udlændinge og ældre profiler. Han ved, hvad det vil sige at være Midtjylland-spiller, og han er med til at fremme vores kultur.

Sportschefen udtrykker samtidig glæde over, at Jonas Lössl har valgt at dedikere nogle af sine bedste fodboldår til FC Midtjylland.

– Vi er stolte over, at Jonas har valgt at dedikere sin fremtid til Midtjylland, og det er en indikation på, at vi har nogle gode ting kørende og kan tilbyde spændende perspektiver for vores spillere. Jonas mangler stadig et dansk mesterskab i sit pokalskab, og forhåbentlig kan vi være med til at opfylde den drøm, siger Svend Graversen.

Glæder sig over klubbens udvikling

FC Midtjyllands nr. 1 fortæller i forbindelse med sin nye kontrakt, at han nyder at spille i klubben. Det er også den store årsag til, at Jonas Lössl har valgt at sætte signatur på en ny aftale.

– Jeg er bare glad for at være her. Det er rimelig simpelt. Jeg nyder at spille under Albert (Capellas, red.), og jeg er glad for at være en del af den udvikling, vi har gang i. Jeg glæder mig til at være med til den rejse, vi skal på de næste år. Nu har jeg en sikkerhed i, at jeg ved, hvor jeg skal være de næste år, siger Jonas Lössl og fortsætter:

– Vi tager nogle meget interessante skridt lige nu. Min nuværende rolle under Albert er spændende, og jeg nyder, at der er blevet bragt et internationalt snit ind, som komplimenterer de værdier, vi allerede besad i Midtjylland. Samtidig har vi en god gruppe spillere og et hold, hvor alle står sammen. Jeg nyder at komme i klubben hver dag.

Nu ser den sikre sidste skanse først og fremmest frem til det næste halve år, hvor der venter vigtige kampe i både 3F Superliga og Europa League-knockoutfasen.

– Der er ingen tvivl om, at vi nationalt ikke opnåede de resultater, vi ønskede i efteråret. Internt har vi ikke været i tvivl om, at vi hele tiden har været på rette vej. Vi har haft en god opstart, og vores første kampe det her forår lover godt. Vi skal tage en kamp ad gangen og vinde alt, vi går ind til.

– Jeg er stolt over og glad for at spille i FC Midtjylland. Jeg håber at kunne blive ved mange år endnu, lyder det til slut fra FCM-målmanden.

Jonas Lössls nye aftale løber frem til den 30. juni 2026.