FCM Samfund

Julegaver giver fællesskab og gode vaner

Superligaspillerne fra FC Midtjylland deler i disse dage julegaver ud til børn og unge fra økonomisk trængte familier i Region Midtjylland. Gaverne er store sportstasker, spækket med sportsudstyr og medlemskab til en lokal fodboldklub. Uddelingen giver markant stigning i aktivitet hos både de unge og deres familie.

19/12/22
Mads Jakobsen
Foto: Stefan Steinn

Juleglæden spredes i Midtjylland i disse dage, hvor bl.a. anfører fra FC Midtjylland, Erik Sviatchenko, deler julegaver ud i form af bugnende sportstasker og et års gratis medlemskab af den lokale fodboldklub. Uddelingen sker sammen med medspillere og unge fra FCM Samfunds beskæftigelses- og udviklingsindsats, Sammen går vi på banen. Glæden over gaverne holder endnu længere end til påske: To-tre år efter er over 80 procent af modtagerne stadig medlem af en fodboldklub.

Adgang til gode fællesskaber

– Når først de unge er meldt ind i den lokale fodboldklub, bliver de heldigvis hængende. Det ser vi som en kæmpe succes. Før de fik gaven, var kun hver tredje af dem medlem af en sportsklub. To år efter, de har fået gaven, er mere end fire ud af fem medlem. Vores mål er netop at give så mange børn og unge som muligt adgang til en fodboldklub, hvor man møder stærke sociale relationer og fællesskaber, fortæller Preben Rokkjær, marketing- & support direktør i FCM Samfund, som er FC Midtjyllands organisation for ansvarlighed. Han fortsætter:

– Også de lokale sportsklubber får en gave, for de unge får ofte lokket deres forældre med. Antallet af aktive forældre fordobles i forhold til før, familien fik julegaven.

Sviatchenko og Sander stolte af at være med

– Jeg ved, hvor vigtigt det er at høre til og være en del af er fællesskab. Med FCM Samfunds julegaver gør vi en forskel her og nu for familier, som desværre har en smule mindre end os andre. Men de skal absolut stadig føle sig glade og fyldt op af kærlighed på netop denne højtid. Det er en stor glæde at køre ud med de fyldte sportstasker. At se smilet og glæden hos dem, der åbner døren, er meget meningsfyldt for mig, siger anfører Erik Sviatchenko.

Også tidligere minister, Helge Sander, er en del af FCM Samfund og deltager i julegaveuddelingen. Han siger:

– Med FCM Samfunds fodboldtaske rækker vi på en rigtig god måde ud til børn og unge, der ikke har de bedste muligheder for at møde op i den lokale klub – og slet ikke i det træningstøj, som alle gerne vil komme i. Det glæder mig enormt, at vi kan være med til at trække flere børn og unge til foreningslivet.

Gaveregnen er bl.a. betalt af FC Midtjyllands førsteholdstrup, der donerer 1000 kr. for hvert ligamål, de har scoret i årets sidste tre måneder til juleprojektet samt af FCM Midtjyllands fire partnere, Vestjylland Forsikring, Rationel, ALPI og DK Company. Også FC Midtjyllands sæsonkortholdere har bidraget til gaverne, da de under Corona valgte at give penge til FCM Samfund, i stedet for at få penge retur for de kampe, de ikke kunne komme til.

Det er femte år i træk, at FCM Samfund deler julegaver ud i Midtjylland. I alt 1200 børn og unge har modtaget de bugnende sportstasker med fodboldstøvler, træningstøj, håndklæder, drikkedunke, medlemskab til en lokal fodboldklub og en billet til en 3F Superligakamp.

Fakta om FCM Samfunds julegave-uddeling

FCM Samfunds julegave består af en stor sportstaske med træningstøj, sportstasker, fodboldstøvler, håndklæder, drikkedunk og en billet til en 3F Superligakamp og vigtigst af alt: muligheden for et års gratis medlemskab og kontingent til en lokal fodboldklub.

FC Midtjyllands spillere, bestyrelsesmedlemmer, unge mennesker fra FCM Samfund, personale og forretningspartnere bidrager i fællesskab til den praktiske udlevering af julegaverne.