Førsteholdet

Juninho skifter til FC Midtjylland

Defensiven forstærkes med 26-årige Juninho, som kommer til FCM fra Brasilien. Forsvarsspilleren er noteret for 146 kampe i Serie A.

13/07/21
Jens Risom
Foto: FC Midtjylland

FC Midtjylland og Palmeiras i Brasilien er nået til enighed om en transferaftale, der sender José Carlos Ferreira Júnior – kendt som Juninho – til heden på en 5-årig aftale.

Juninho er central forsvarsspiller og er blandt andet kendt for sin hurtighed og fysik. Han har spillet 146 kampe i den bedste brasilianske liga, Serie A. Størstedelen for EC Bahia, som også er den klub, Paulinho og Junior Brumado kom til FC Midtjylland fra.

Han har været udlejet til Bahia fra Palmeiras i de seneste to sæsoner. Begge klubber ligger i toppen af den indeværende Serie A-sæson, hvor Juninho har spillet 9 ud af 11 kampe for Bahia.

Nu er stopperen på plads i FC Midtjylland, og det glæder sportschef Svend Graversen.

– Juninho er en utrolig spændende spiller med nogle fysiske spidskompetencer, som passer rigtigt godt til vores spillestil. Han har stor power i duelspillet, og han er hurtig, så det glæder vi os til at se på banen, siger Svend Graversen.

Juninho fik sin Serie A-debut i 2015 for Coritiba, hvor han fik sin fodboldopvækst. Efterfølgende skiftede han til Palmeiras, hvor han i flere omgange siden da har været udlejet til klubber i den bedste brasilianske liga.

– Han har spillet fast i Serie A i de seneste fem sæsoner, og han kommer med en masse erfaring, vi helt sikkert kan bruge. Derudover er han i sin bedste fodboldalder, så det er en spiller, vi forventer os meget af, siger Svend Graversen om 26-årige Juninho.

Den 187 centimeter høje midtstopper er venstrebenet, og han bliver den femte brasilianer i FC Midtjyllands trup sammen med Paulinho, Evander, Junior Brumado og Charles.

– Vi håber selvfølgelig, at Juninho bliver endnu en succeshistorie i vores brasilianske satsning. Vi har god erfaring med at integrere spillere fra Brasilien i forhold til vores måde at spille fodbold på og kulturen i Danmark, hvor de andre brasilianere også kan hjælpe, pointerer Svend Graversen.

Juninho, der har valgt trøjenummer 73, har skrevet under på en kontrakt, der løber frem til 30. juni 2026. Han slutter sig til holdet hurtigst muligt.

3F Superliga
søndag 5/5 kl. 18:00
FC Midtjylland FCM
Brøndby IF BIF
MCH Arena
Billetsalget starter 22/4 kl. 10:00