Førsteholdet

Juninho tildelt seks kampes karantæne

UEFA har for få timer siden meddelt, at FIFA har stadfæstet det brasilianske fodboldforbunds karantænedom til Juninho, hvorfor forsvarsspilleren er tvunget ud af aftenens opgør mod PSV Eindhoven.

03/08/21
Mads Jakobsen
Foto: Getty Images

Det brasilianske fodboldforbund uddelte i foråret flere karantæner efter en disciplinærsag i en kamp i Brasilien – heriblandt til Juninho, der fik tildelt otte kampe på tribunen. I forbindelse med skiftet til FC Midtjylland har FIFA skulle vurdere, om karantænen udelukkende var gældende nationalt eller worldwide.

FIFA’s Disciplinary Committee var samlet i går eftermiddag, hvor det blev besluttet at stadfæste det brasilianske fodboldforbunds karantænedom på i alt otte spilledage, hvoraf to allerede er afsonet i Brasilien. Den information har UEFA viderebragt for få timer siden, hvorfor Juninho er tvunget ud af aftenens opgør og de kommende fem kampe på tværs af alle turneringer.

– Vi noterer os afgørelsen, men stiller os uforstående overfor timingen. Vi er få timer fra en vigtig kamp om kvalifikation til Champions League i Holland og har ikke mulighed for at udtage en erstatning, siger sportschef Svend Graversen.

FC Midtjylland undersøger muligheden for at anke kendelsen.