Kampprogram

Kampprogram: Fuldt fokus på Randers-kampen

Bliv klar til lørdagens opgør ved at læse kampprogrammet online, der har flere artikler om både kampen, akademiet og den europæiske kampagne.

25/09/20
Frits Nielsen
Foto: Getty Images

Angrebstræner Morten ’Duncan’ Rasmussen understreger, at det er resultaterne i Superligaen, der har sendt FCM ud i Europa.

FCM-truppen landede onsdag morgen kl. 5 i Billund efter 0-0 kampen i Prag tirsdag aften. Allerede i flyet hjem havde træner-teamet rettet fokus mod lørdagens Superligakamp mod Randers. Ikke at returkampen mod Slavia Prag på onsdag på MCH Arena ikke er vigtig, for det er den.

Det er den vigtigste i FCM’s historie, men tankerne hos angrebstræner Morten ’Duncan’ Rasmussen og hans kollegaer var allerede på træningsbanen de næste par dage.

– Vi må ikke glemme, at grunden til at vi overhovedet spiller to så vigtige kampe mod Slavia Prag er vores resultater i Superligaen. Derfor er Superligakampene supervigtige for os, fastslår Duncan.

Stort set hele mandskabet var på træningsbanen onsdag eftermiddag.

– Det er jo forskelligt, hvor belastet spillerne i vores trup er. Nogle skal restituere, mens andre, som ikke har spillet så meget, skal have mere gang i den. Men som udgangspunkt skal dem, der er klar, spille den næste kamp. For os alle gælder det, at vi har 100 procent fokus på lørdagens kamp, lyder det fra Duncan, som efterfølgende slår fast:

– Det vigtigste er, at alle er der på dagen.

Ketchup-effekten

Selv er han ansvarlig for angriberne, og spørgsmålet er, om Duncans angribere er skarpe nok for tiden, for en angriber bliver jo altid målt på antallet af mål.

– Det kan man altid diskutere, og man vil altid gerne være bedre, men man skal også huske på at tænke på helheden. Vi har været meget stærke defensivt både i sidste sæson og i denne, men mange glemmer, at forsvaret i høj grad serviceres af blandt andet angriberne. Det er en helhed, og det er det også den anden vej, forklarer Duncan, og minder lige undertegnede og andre om en enkelt lille detalje:

– Vi var det mest scorende holde i Superligaen i sidste sæson.

Så er det ’ketchup-effekten’, vi venter på?

– Ha, ha. Ja måske. Vi fortsætter i hvert fald med at forbedre de små ting. Vi har sindssygt mange gode spillere, så den side skal nok også komme i denne sæson. Som i sidste sæson, lyder det beroligende fra Morten ’Duncan’ Rasmussen.

Læs hele kampprogrammet