Førsteholdet

– Kan ikke forestille mig en bedre måde at slutte sæsonen

Jonas Lössl ser frem mod fredagens Europa Playoffkamp, der byder på et Midtjysk Derby i Viborg. En perfekt måde at slutte sæsonen af på, fortæller den sikre sidste skanse.

07/06/23
Christian Rothausen
Foto: Daniel Stentz

Fredag lukker og slukker FC Midtjylland og Viborg 22/23-udgaven af 3F Superliga med et vaskeægte Midtjysk Derby om en plads i europæisk fodbold til den kommende sæson.

Med mere end et årti i FCM – først på akademiet og sidenhen over 200 kampe på førsteholdet – har rivaliseringen med viborgenserne stor betydning for den erfarne målmand:

– Viborg-rivaliseringen sidder dybt i mig efter så mange år. At kunne sidde om nogle år og snakke om, at Thomasbergs første tid tilbage i Midtjylland endte med en playoffkamp, hvor vi slog Viborg på deres hjemmebane… Jeg kan ikke forestille mig et bedre hold og en bedre måde at slutte den her sæson på.

Han anerkender samtidig Viborgs præstationer gennem sæsonen:

– Viborg har været godt spillende og er jo et dygtigt hold. Ligemeget hvilket hold, vi skulle møde i en så afgørende kamp, ville jeg gå ydmygt til opgaven, fordi det er 90 minutter, hvor alt kan ske, siger Jonas Lössl og fortsætter:

– Den seneste periode tyder på, vi er stærkt kørende. Vi har spillet god fodbold og skabt positive resultater. Nu kommer vi med ti kampe i bagagen, hvor vi generelt har leveret varen. Vi har noget momentum, vi skal komme ud og gøre gavn af.

Vigtigste kamp i sæsonen

Med oplevelser fra både Premier League, Bundesliga og Ligue 1, er Jonas Lössl en af de spillere, som kan trække på den store erfaring, han har opbygget gennem karrieren.

Ikke desto mindre handler det om at gå ind til fredagens opgave på vanlig vis, fortæller keeperen:

– Jeg forsøger ikke at gøre så meget anderledes end normalt. Først og fremmest skal jeg ud og levere et godt stykke målmandshåndværk og bidrage til holdet med det, jeg kan. Men selvfølgelig også med det lederskab, jeg forsøger at give hver gang.

Hvad vil det betyde for sæsonen, hvis vi vinder på fredag?

– Reelt set synes jeg ikke, en sejr vil betyde noget for sæsonen. Men det vil betyde noget for næste sæson. Vi har været dygtige i Europa, men vi har ikke været gode nok i Superligaen. Det ændrer en sejr fredag ikke på. Til gengæld kan vi kvalificere os til Europa, og det har stor betydning for næste sæson.

Jonas Lössl roser samtidig Midtjylland-fansene, der på under halvanden time havde købt samtlige billetter til awayafsnittet på Energi Viborg Arena:

– At udebaneafsnittet blev udsolgt så hurtigt vidner om opgørets betydning for hele klubben og især fansene. De ved, hvilken betydning den her kamp har. Det er den vigtigste kamp i hele sæsonen – både på grund af, hvad der er på spil, og modstanderen, siger Jonas Lössl.

Følg opgøret

Der er kampstart kl. 19.00 på Energi Viborg Arena. Opgøret kan ses direkte på TV3 Sport og Viaplay eller følges i tekst via FC Midtjyllands Twitter.

Matchcentret i FCM-appen og på fcm.dk er en god ‘second screen’ under kampen, hvor du får endnu mere fodboldindsigt. Her kan der bl.a. ses xG-værdier på alle afslutninger samt Heat- og Touch Maps for samtlige spillere.

Du kan downloade FCM-appen nedenfor i enten App Store eller Google Play.

App StoreGoogle Play